Apu

Avun pääkirjoitus: Eurovaaliehdokkaat valtashoppailemassa

Avun pääkirjoitus: Eurovaaliehdokkaat valtashoppailemassa
Eurovaaleissa on ehdokkaita, jotka eivät lähde Brysseliin, vaikka tulisivat valituiksi.
Julkaistu: 6.5.2019

Mitä asioita aiot ajaa EU-parlamentissa? Miten edistät siellä Suomen etuja? Miksi minun pitäisi äänestää juuri sinua?

Näitä tärkeitä kysymyksiä äänestäjien pitäisi kysyä ehdokkailta, jotka ovat pyrkimässä europarlamenttiin. Suurin osa pystyy vastaamaan helposti, mutta mitä ihmettä sanovat ne tuplaehdokkaat, jotka eivät aio lähteä EU-parlamenttiin, vaikka pääsisivät läpi?

Toukokuun lopulla pidettävissä europarlamentin vaaleissa on ehdolla yhteensä neljätoista kansanedustajaa, joista kolme ilmoittaa suoraan, että he eivät lähde Brysseliin, vaikka tulisivat valituksi. He ovat lähteneet ehdolle ”tekemään vaalityötä ja keräämään puolueelle ääniä. Innostamaan kansalaisia äänestämään”.

Katin villat. Kikkailun vaikutus on päinvastainen. Minä en ainakaan aio antaa ääntäni ehdokkaalle, joka ei ole ehdolla tosissaan. Aion äänestää henkilöä, jonka osaaminen sopii nimenomaan EU-parlamenttiin. Kansainvälistä ja kielitaitoista tyyppiä, joka tosissaan haluaa ajaa Suomen asioita Euroopan tasolle. Vielä en tiedä ketä, mutta se selviää kyllä.

Voi myös kysyä, millaisen kuvan kansanedustajan arvokkaasta työstä antavat ne juuri valitut edustajat, jotka ovat heti perään ehdolla myös EU-parlamenttiin.

Äänestäjää moinen valtashoppailu ärsyttää. Ja taitaa se ärsyttää myös tasavallan presidenttiä. Hän sanoi valtiopäivien avajaisissa: ”Kansan vaaleissa osoittama luottamus on luottamusta tehtävän täyteen täyttämiseen.”

Kommentoi »