Apu

Avun pääkirjoitus: Ei mikään kakkamaa!


Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kirjoittaa, että crapland-väitteistä huolimatta matkailu kukoistaa Lapissa.
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Muistatteko, miten brittimedia herjasi Suomen Lappia kakkamaaksi? The Sun-lehden aloittaman crapland-kohun mukaan turistit hylkäisivät Pohjois-Suomen, koska alkutalvi oli poikkeuksellisen vähäluminen. Toisinpa kävi.

Lumi tuli ja Lapin matkailu on tekemässä ennätystuloksen. Joulukuussa lentoja oli enemmän kuin koskaan.

Lapin vetovoima on edelleen kasvussa, ja muutkin kuin britit ovat löytäneet Lapin lumon. Matkailijoita tulee kiihtyvää tahtia myös Aasiasta ja Intiasta. Seuraavaksi Lappiin houkutellaan amerikkalaisturisteja.

Shakiran ja Monacon ruhtinasperheen Instagramissa julkaisemat kuvat lumimaisemista ja Joulupukin tapaamisesta ovat parasta mahdollista matkailumainosta Suomelle.

Shakiran julkaisemat Lapin-kuvat keräsivät yli miljoona tykkäystä.

Matkailu tuo Lappiin työtä ja hyvinvointia. Pohjoisen lentokentät käyvät ahtaiksi, joten niitä täytyy laajentaa. Lomakohteissa ei ole sesonkityöntekijöille tarpeeksi vuokra-asuntoja, joten niitä täytyy rakentaa.

Ilman turistivirtoja paikallisten asukkaiden palvelut ja liikenneyhteydetkin olisivat paljon nykyistä huonommat.

Myös Helsinki vetää turisteja yhä enemmän. Venäläiset rynnistivät joululomallaan Helsinkiin sellaisella joukolla, että junia jouduttiin pidentämään. Amos Rexiin ja Oodi-kirjastoon jonotettiin. Nyt pääkaupunkia valaisee upea Lux Helsinki -tapahtuma.

Britit joutuvat perumaan puheensa. Suomi on kaikkea muuta kuin kakkamaa!

Julkaistu: 7.1.2019