Apu

Avun pääkirjoitus: Arkihuolesi heitä

Avun pääkirjoitus: Arkihuolesi heitä
Pysähdymme aivan liian harvoin katsomaan sitä, mitä kaikkea olemme saaneet aikaiseksi. Itselleen voisi välillä antaa paitsi armoa, myös kiitosta, Avun päätoimittaja Marja Aarnipuro kirjoittaa.
Julkaistu: 23.12.2019
Joulun alla tulee tunne, että kaikki maailman asiat täytyy saada valmiiksi. Töissä on kiirettä, ja vapaa-ajalla täytyy huolehtia joulukorteista ja lahjojen hankkimisesta sekä niiden lähettämisestä kaukana asuville läheisille. Joulupöytään on hankittava kystä kyllä. Tehtävälista tuntuu loputtomalta.
Kiireen keskellä on vaikea laskeutua joulutunnelmaan. Kannattaa kuitenkin yrittää. Parhaiten siihen auttaa musiikki. Joululaulujen soidessa mieleen alkaa hiipiä ihana odotus.
Opettaja Alpo Noponen kirjoitti kesäasuntonsa saunakamarissa kesällä 1916 sanat lauluun, jonka voisimme ottaa oppaaksemme matkalla kohti joulun tunnelmaa. Arkihuolesi kaikki heitä, mieles’ nuorena nousta suo!
Sovitaanko, että heitetään arjen huolet syrjään viimeistään jouluna? Muutenkin voisimme miettiä, mitä ihmeen hyötyä huolehtimisesta oikein on. Kannattaako mielessään koko ajan pyöritellä, mitä kaikkea on tekemättä ja mikä kaikki voi mennä pieleen? Vai kannattaisiko sittenkin elää hetkessä ja antaa mielen nuortua huolettomammaksi?
Armas joulu jo kutsuu meitä taasen muistojen suurten luo. Jouluna on aikaa tunnelmoida ja muistella yhdessä menneen vuoden tapahtumia ja kaukaisempiakin asioita.
Pysähdymme aivan liian harvoin katsomaan sitä, mitä kaikkea olemme saaneet aikaiseksi. Itselleen voisi välillä antaa paitsi armoa, myös kiitosta. Ehkä sitten luoksemme saapuisi lämmin leuto ja henkäys hellä, rinnan jäitä mi liuottaa.
Kommentoi »