Tuulilasi

Avensiksen tulevaisuus vaakalaudalla

Avensiksen tulevaisuus vaakalaudalla
Toyota on ilmoittanut, että Avensikseen ei ole tulossa hybridimallia, vaikka merkki on ilmoittanut, että 2020 Toyotan kaikissa malleissa on hybridivaihtoehto.
Kuvat Juha Juntto, TL-kuva-arkisto

"Onko Avensis-hybridi suunnitelmissamme? Ei", kertoi Toyotan Didier Leroy Automotive News Europelle. "Onko meillä tarkoitus julkaista seuraavan 5–7 vuoden sisällä keskiluokan hybridimalli? Vastaus on selvä kyllä."

Leroyn mukaan tärkein kysymys liittyy siihen, että tekeekö Toyota eurooppalaisen keskiluokan mallin, kuten Isossa-Britanniassa valmistettavan Avensiksen, vai jonkin globaalimman tuotteen.

Toyotan mukaan Euroopan keskiluokassa on haastavaa olla mukana. Yhtenä syynä on autoluokan myynnin vähentyminen viime vuosina, koska ostajat ovat siirtyneet crossovereihin tai premium-malleihin.

Analyytikot kertovat, että kyseisessä autoluokassa marginaalit ovat pienentyneet rutkasti. Esimerkiksi uuden Mondeon viivästyminen selittyy juuri tällä. Avensiksen myynti on taantunut viimeisen parin vuoden aikana rajusti, ja mallin odotetaan olevan tuotannossa vuoteen 2018 asti.

Muillakin japanilaismerkeillä keskiluokka on tuottanut vaikeuksia. Esimerkiksi Honda Accordille ollaan antamassa enää vuosi elinaikaa, kunnes nykyisen mallin tuotanto lakkaa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 19.6.2014
Kommentoi »