Tuulilasi

Autovalmistajat haluavat yhtenäistää Euroopan ja Amerikan kolaritestitAutovalmistajat haluavat yhtenäistää Euroopan ja Amerikan kolaritestit

Päästäkseen myyntiin Euroopassa täytyy automallin läpäistä Euro NCAP:n kolaritestit. Samaa vaaditaan Yhdysvalloissa, mutta testaajana on paikallinen IIHS.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat IIHS

Kokonaisuus tarkoittaa, että autovalmistajilla kuluu aikaa ja palaa rahaa mallien muokkaamiseen sen varmistamiseksi, että automallit läpäisevät molempien tahojen testit.

Yhtenäistämällä turvavaatimukset ja testien sisällöt osana EU:n ja Yhdysvaltojen välistä vapaakauppasopimusta autovalmistajat uskovat saavuttavansa jopa satojen miljoonien säästöt, kirjoittaa Automotive News Europe.

Nyt autovalmistajat ovatkin kääntyneet yliopistomaailman puoleen ja pyytäneet Michiganin yliopiston liikennetutkimuslaitosta sekä Göteborgin yliopiston Safer-tutkimusryhmää vakuuttamaan viranomaiset standardien yhtenäistämisestä.

Tutkimusryhmät keräävät tietoa kevään ajan ja analysoivat kerätyn tiedon sekä koostavat raportin vuoden 2014 loppuun mennessä. Työn on määrä valmistua ennen kuin EU ja Yhdysvallat lopullisesti solmivat kaavaillun vapaakauppasopimuksen.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 20.12.2013