Tuulilasi

Autouutuus on luokkansa edullisin automaatti – vaan ei markkinoiden edullisin


Mitsubishi esittelee Suomen markkinoilla uuden henkilöautomallin tänä syksynä.
Kuvat Mitsubishi

Space Star on kasvavaan B-segmenttiin sijoittuva auto, joka on asemoitu luokkansa edullisimmaksi automaattivaihteiseksi autoksi Suomessa. Halvemmallakin automaatin tosin markkinoilta saa, mutta sitten pitää tyytyä hieman pienempiin menopeleihin.

Maahantuojan mukaan mallin vahvuuksia ovat myös persoonallinen muotoilu, polttoainetaloudellinen ja vähäpäästöinen voimanlähde, nautinnollinen ajettavuus ja monikäyttöiset tilat.

Alle neljän metrin (3710 mm) pituudesta huolimatta 5-ovinen Space Star on suunniteltu viidelle matkustajalle. Autossa on jalkatilaa yhteensä 1 651 millimetriä. Kokoansa suuremmalta tuntuvat sisätilat lisäävät matkustusmukavuutta ja käytännöllisyyttä.

Space Starin ilmanvastuskerroin on luokkansa parhaimmistoa (Cd-arvo 0.27), joka vähentää tuulen aiheuttamaa melua ja CO2-päästöjä sekä parantaa polttoainetaloutta ja vakautta suurissa nopeuksissa. Space Starin CO2-arvo on automaattivaihteistolla 95 g/km.

Space Starin voimanlähteenä on taloudellinen, 3-sylinterinen Mitsubishin MIVEC-moottori (80 hv), jonka yhdistetty kulutus on valmistajan ilmoituksen mukaan 4,1 litraa sadalla.

Suomeen Space Star saapuu Invite-varustetasolla, johon kuuluvat vakiona muun muassa ilmastointi, ajonvakauden- ja pidonhallintajärjestelmä (ESC), Auto Stop & Go -järjestelmä, 6 turvatyynyä, sähkötoimiset ikkunat edessä ja takana, sadetunnistin, kauko-ohjattava keskuslukitus ja USB-portti.

Auto on hinnoiteltu kilpailukykyisesti. Space Star 1.2 Cleartec Invite MT -mallin hinta alkaa 12 990 eurosta. Uutuusmallin houkuttavuutta lisää automaattivaihteinen Space Star 1.2 Cleartec Invite CVT, joka on luokkansa edullisin automaattivaihteinen auto Suomessa. Space Star 1.2 Cleartec Invite CVT -mallin hinta alkaa 14 590 eurosta.

Suomessa täysin uusi Space Star lanseerataan syyskuun alussa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 19.8.2014