Tuulilasi

Autoteollisuus huolissaan turvallisuudesta - Kobe Steel väärensi komponenttien dataa ilman kunnon testaamistaAutoteollisuus huolissaan turvallisuudesta - Kobe Steel väärensi komponenttien dataa ilman kunnon testaamista

Japanilaisen Kobe Steelin kriisi syvenee. Keskiviikkona paljastui, että väärää dataa sen toimittamista autokomponenteista on levinnyt paljon laajemmalti, mitä eilen uutisoimme.
Kuvat Kobelco

On huhuttu jopa datan tahallisesta väärentämisestä. Autoteollisuus onkin nyt huolissaan turvallisuudesta ja globaalin toimitusketjun toimivuudesta.

Sijoittajat reagoivat jo voimakkaasti huhuihin ja mahdollisiin oikeustoimiin Japanin kolmanneksi suurinta terästehdasta kohtaan. Yhtiön osake on pudonnut paljastusten jälkeen kahdessa päivässä jo 40 %.

Kobe Steel myönsi keskiviikkona, että se on saattanut väärentää mm. autoteollisuuden käyttämän rautajauheen dataa. Yhtiö on aloittanut tutkinnan Kobelco Research Incissä, joka vastaa Kobe Steelin tuotetestauksesta. The Nikkei -lehden mukaan se olisi toimittanut asiakkailleen puolivalmisteita, joita ei ole testattu juuri lainkaan.

Kobe Steelin asiakkaista autonvalmistajat Toyota ja Ford sekä lentokonevalmistajat Boeing ja Mitsubishi Heavy Industries ovat kertoneet aloittaneensa omat tutkintansa.

Skandaali on saanut Japanin hallituksenkin reagoimaan, se vaatii Kobe Steeliä selvittämään kriisin nopeasti.

”Tällainen epäasiallinen toiminta ravistelee reilun kaupankäynnin perusteita. Vaadimme yhtiötä käymään nämä asiat läpi hyvin perusteellisesti. Heidän pitää tehdä kaikkensa palauttaakseen asiakkaidensa sekä koko yhteiskunnan luottamuksen”, jyrähti Japanin apulaiskabinettipäällikkö Kotaro Nogami.

Julkaistu: 11.10.2017