Tuulilasi

Autopilot ei toimi kuten Tesla lupaa - edessä oikeusjuttu Saksassa

Autopilot ei toimi kuten Tesla lupaa - edessä oikeusjuttu Saksassa
Teslan uusin Autopilot eli kuljettajaa avustava kehittynyt turvallisuusjärjestelmä on saksalaisen voittoa tavoittelemattoman järjestön mukaan harhaanjohtava. Järjestö aikoo haastaa Teslan oikeuteen valheellisista väitteistään.

The Centre for Protection Against Unfair Competition on teollisuusyritysten järjestö, joka valvoo Saksassa maan kilpailulakeja ja -rajoituksia. Sen mukaan Tesla lupaa asiakkailleen jotakin, mitä se ei pysty toimittamaan.

Bloombergin mukaan Tesla saattaa joutua poistamaan saksalaisilta nettisivuiltaan väitteet siitä, mihin Autopilot pystyy.

Järjestön mukaan etenkin maininta siitä, että Autopilot pystyy täysautonomiseen ajamiseen vuoden loppuun mennessä kaupunkialueilla, on harhaanjohtava. Kyse on sitä paitsi mainoksesta, joka julkistettiin jo viime vuonna.

”Tässä on annettu sellainen mielikuva, että Teslan Autopilot pystyisi autonomiseen toimintaan jo 2019 lopussa. Se ei toteutunut, eikä osaa Autopilotin toiminnoista ole edes laillisesti hyväksytty Saksassa. Autopilot ei myöskään toimi tavalla, mitä Tesla antaa ymmärtää”, järjestön lakimies Andreas Ottofuelling kertoo.

Teslan pääjohtajan Elon Muskin mukaan EU:n säädökset autonomisesta ajamisesta tarkoittavat sitä, että Teslan on poistettava osa Autopilotin uusista ominaisuuksista Euroopassa.

”Olen silti vakuuttunut siitä, että saamme viidennen tason autonomisen ajamisen järjestelmän valmiiksi vielä tämän vuoden puolella jo olemassa olevalla teknologiallamme”, Musk twiittasi.

Julkaistu: 15.7.2020
2 kommenttia