Tuulilasi

Autonvalmistajien usko vetyyn ei horju − peräti 10 miljardia vetyteknologiaan


Kolmentoista yrityksen yhteenliittymä, johon kuuluu lukuisia tunnettuja autonvalmistajia, ovat investoimassa peräti 10 miljardia dollaria vetyteknologiaan seuraavan viiden vuoden aikana.
Teksti Max Lange
Kuvat Toyota

Hydrogen Counciliin eli ”Vetyneuvostoon” autonvalmistajista kuuluvat Daimler, BMW, Toyota, Hyundai ja Honda, jotka ovat kaikki aiemmin kehittäneet vetyautoja. He ovat vetämässä tätä uutta neuvostoa. Neuvoston tarkoituksena on parantaa vetytankkauksen infrastruktuuria sekä tuoda teknologisia edistysaskelia vetyautoihin, kertoo Autoblog.

Tällä hetkellä vuosittaiset investoinnit vetyautoiluun ovat noin 1,5 miljardia dollaria eli 1,4 miljardia euroa vuosittain. Neuvosto haluaa nostaa investointisummaa tuntuvasti. Projekti on lähtenyt käyntiin vuoden 2015 Pariisin ilmastosopimuksen jälkeen.

Vetyautojen suurimpia kompastuskiviä ovat olleet korkeat valmistuskulut ja puuttuva tankkausinfrastruktuuri. Esimerkiksi Yhdysvalloissa on Hydrogen Councilin mukaan vain 33 vetytankkausasemaa, joista 30 sijaitsee Kaliforniassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 20.1.2017