Tuulilasi

Autonvalmistajat huolissaan - Brexit olisi katastrofi Iso-Britannian autoteollisuudelle


Autonvalmistajat ovat kertoneet Britannian pääministerille Theresa Maylle, että jos Iso-Britannia eroaa EU:sta 2019, kuten on todennäköistä, maan on varmistettava jonkinlainen siirtymäaika autoteollisuudelle sen jälkeen.
Kuvat All Over Press

Jos Britannia eroaa EU:sta se nostaa siellä valmistettujen autojen hintaa muualla Euroopassa sekä Britanniaan tuotevien komponenttien hintaa, kun verotus ja tullimaksut kasvavat.

Brittien autoteollisuudella menee lujaa. 2016 maassa valmistettiin enemmän autoja kuin 17 vuoteen ja ala työllistää tällä hetkellä 800 000 ihmistä.

Useiden autonvalmistajien johtoporrasta kävi keskiviikkona pääministeri Mayn puheilla.

”Tapaamisessa keskityttiin jäsentemme prioriteetteihin Brexitin jälkeen. Meidän on saatava varmuus siirtymäajasta, sillä alalla on pakko pystyä investoimaan nyt”, kertoi maan autonvalmistajien ja myyjien yhdistys tiedotteessaan.

Reutersin lähteen mukaan keskusteluissa nousivat esiin etenkin tullimaksut sekä ulkomaisten työntekijöiden liikkuminen Britanniaan.

”He eivät pystyneet sitoutumaan mihinkään täysin, koska heidän Brexit neuvottelunsa on jo käyty ja suunnitelmat tehty. Mutta he myös ymmärsivät asiamme”, sama lähde kertoi.

Julkaistu: 2.11.2017