Tuulilasi

Automyynti kääntyi laskuun heinäkuussa – Qashqai saamassa jalansijaa

Automyynti kääntyi laskuun heinäkuussa – Qashqai saamassa jalansijaa
Heinäkuussa rekisteröitiin 8 016 uutta henkilöautoa, mikä on 5,2 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden heinäkuussa. Vuoden alusta lukien henkilöautoja on rekisteröity 67 159 kappaletta ja viime vuoteen verrattuna rekisteröintimäärä on 3,3 prosenttia plussalla.
Kuvat Timo Pyykkö, A-lehtien kuva-arkisto

Heinäkuun automyynnin putoaminen näinkin rajusti on hälyttävää, vaikka koko vuoden saldossa ollaan edelleen plussalla viime vuoteen nähden. Ehkä heinäkuun helteet eivät houkutelleet ihmisiä autokaupoille.

VW jatkaa edelleen myydyimpänä automerkkinä kirkkaasti kärjessä. Heinäkuussa VW 1166 autoa, joka antaa melkein 15 prosentin markkinaosuuden. Toiseksi myydyintä Toyotaa rekisteröitiin vain 808 kappaletta. Ero on näiden välillä melkoinen.

Octavia piti kesälläkin eniten rekisteröidyn auton valtikkaa, ja repi eroa toisena tulevaan Golfiin jopa yli 50 autolla. Uusi Nissan Qashqai kelpaa selvästikin suomalaisille, sillä se on saavuttanut myyntitilastojen kolmannen sijan 316 autolla.

Pakettiautoja ensirekisteröitiin heinäkuussa 716 kappaletta, mikä on 12,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Tammi-heinäkuussa uusia pakettiautoja on rekisteröity 6 118 kappaletta ja viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna rekisteröintimäärä on vähentynyt 0,8 prosenttia.

 Kuorma-autoja rekisteröitiin heinäkuussa 170 kappaletta ja miinusta kirjattiin viime vuoteen verrattuna 19 prosenttia. Vuoden alusta lukien kuorma-autoja on ensirekisteröity 1 519 kappaletta, mikä on 18,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuonna tammi-heinäkuussa.

Linja-autojen ensirekisteröintitahti on ollut tänä vuonna selvästi viime vuotta vilkkaampaa. Tammi-heinäkuussa on rekisteröity 427 linja-autoa, mikä on 109,3 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Heinäkuussa rekisteröitiin 90 linja-autoa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 1.8.2014
Kommentoi »