Tuulilasi

Autolobbarit vaativat EU:n päästörajoitusten nostoa koronaviruksen vuoksi – BMW, Daimler ja Volkswagen eri mieltä

Autolobbarit vaativat EU:n päästörajoitusten nostoa koronaviruksen vuoksi – BMW, Daimler ja Volkswagen eri mieltä
Joukko eurooppalaisia autoalan etujärjestöjä on lähettänyt EU:n Komissiolle kirjeen, missä ne pyytävät Komissiota harkitsemaan uudelleen tämän vuoden CO2-päästörajoituksia ja mahdollisia sakkorajoituksia koronaviruksen aiheuttaman tuotantokuopan vuoksi.

Samaan aikaan saksalaisvalmistajat Volkswagen, Daimler ja BMW ovat ilmoittaneet haluavansa, että nykyisissä päästörajoituksissa pysytään.

Kirjeen mukaan kehitystyö, autojen tuotanto, testaus ja ratifiointi ovat laskeneet ja laskevat koko ajan viruksen vuoksi, joten EU:n tulisi tarkastella uudelleen päästörajoituksia ja sakkosummia. Myös sähköisten mallien tuotanto ei nouse nykytilanteessa sille tasolle, mitä autonvalmistajat ovat odottaneet.

Eturyhmistä VDA:n ja ACEA:n edustajat eivät halunneet kommentoida asiaa Automobilewochelle.

VDIK:n johtaja Reinhard Zirpel sen sijaan sanoi, että ”on vielä liian aikaista tehdä minkäänlaisia arvioita asian suhteen”.

Transport & Environment -yhdistyksen mukaan päästörajojen nostaminen heikentäisi pitkässä juoksussa Euroopan autoteollisuuden kannattavuutta ja kilpailukykyä.

Tänä vuonna 95% valmistajien markkinoille tuomista autoista pitää päästää hiilidioksidia vähemmän kuin 95 g / km. Ensi vuonna kaikkien uusien autojen pitää pystyä samaan.

”Kun tilanne Euroopassa normalisoituu, tulisi kaikki mahdolliset tukitoimet asettaa nollapäästöisiin autoihin. Tämä auttaisi säilyttämään autoteollisuuden työpaikkoja Euroopassa, vähentämään päästöjä ja lisäämään Euroopan autoteollisuuden kilpailukykyä”, kertoi Transport & Environmentin päästöttömien autojen johtaja Julia Poliscanova.

Julkaistu: 1.4.2020
2 kommenttia