Tuulilasi

Autoliiton tj Ylelle: Kitkat sopivat kärsivälliselle

Autoliiton tj Ylelle: Kitkat sopivat kärsivälliselle
Autoliiton toimitusjohtajan Pasi Niemisen mukaan nastattomat talvirenkaat sopivat käyttöön, jossa kuljettaja pystyy välttelemään pahimpia ajo-olosuhteita.
Kuvat Anssi Kienanen

"Kitkarangas on hyvä, jos asuu ja käy töissä sellaisessa paikassa missä tiet ovat pääsääntöisesti hyvin hoidetut ja olosuhteet ovat hyvät", sanoo Nieminen Yle uutisille.

"Pitää olla myös malttia siinä, että ei lähde ajamaan huonoimmissa olosuhteissa."

Nastarenkaiden käytön kieltäminen tai käytön rajoittaminen nousee keskusteluun aika ajoin. Muun muassa Helsingissä kieltoa harkitaan terveysongelmia aiheuttavan katupölyn takia.

Vaikka nastarenkaat kuluttavat tietä kitkarenkaita enemmän, ei nastattomien talvirenkaiden käyttöä tulisi Niemisen mukaan edistää nastarenkaiden kieltämisellä tai niiden käytöstä sakottamisella.

Kuljettajalla tulee Autoliiton mukaan olla valinnanvapaus talvirenkaidensa suhteen.

"Jos kitkarengas olisi meillä yhtä hyvä kaikissa olosuhteissa kuin nastarengas, niin ilman muuta me siirtyisimme kaikki käyttämään kitkarenkaita", sanoo Nieminen Yle uutisille.

Nieminen myös muistuttaa Ylellä, että kitkojen suosiota voidaan parantaa tiedottamalla rengasvaihtoehdoista. Hän myös korostaa, että nastarenkaat kehittyvät koko ajan. Esimerkiksi nastojen koko on pienentynyt ja renkaiden tietä kuluttavat ominaisuudet ovat vähentyneet.

Nastat vai kitkat – kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa kummilla ajat.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 21.10.2013
Kommentoi »