Tuulilasi

Autokauppa ilman myyjiä – Yhdysvalloissa kaikki on mahdollista


Automyyjän ammatti voi pian olla historiaa.
Kuvat Vesa Eskola

Osa autonvalmistajista kokeilee uusien autojen nettikauppaa ennakkoluulottomasti. Muun muassa Mersun voi Saksassa ja Puolassa ostaa netistä ja Nissan kokeilee samaa Intiassa.

Myös käytettyjen autojen kauppa ottaa ensiaskeleitaan nettikaupankäynnissä, kertoo Fox News. Yhdysvaltalaisyhtiö Carvana on perustanut ympäri vuorokauden auki olevan "autojen myyntiautomaatin" Atlantaan. Hankkeen taustalla olevan autokauppaketju DriveTime Automobilen mukaan vastaavia myyntipisteitä aiotaan avata eri puolelle Yhdysvaltoja.

Asiakkaat voivat ostaa auton joko suoraan Carvanan nettisivuilta ja hake auton myyntipisteestä tai tilata sille kotiintoimituksen. Vaihtoehtoisesti he voivat käydä ostamassa auton "myyntiautomaatin" valikoimasta paikanpäällä. Tuolloin paperisota hoidetaan omatoimisesti tietokoneella myyntipisteessä. Paikalla on henkilökuntaa neuvomassa ongelmatilanteissa.

Yhtiön mukaan se voi myydä autoja 1 500 dollaria (noin 1 000 euroa) perinteisiä autokauppoja halvemmalla, koska sen ei tarvitse palkata automyyjiä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Verkkotoimituksen ironinen huomio: Kuvan autot eivät liity tapaukseen.

Julkaistu: 17.12.2013