Tuulilasi

Autokauppa ei käy – Renault alensi tulosennustettaan

Autokauppa ei käy – Renault alensi tulosennustettaan
Reutersin mukaan Renault on laskenut tulosennustettaan heikosti alkuvuodesta sujuneen myynnin vuoksi. Toinen syy on allianssipartneri Nissanin vaikeudet.
Kuvat Renault

Renaultin nettotulos putosi vuoden ensimmäisellä puoliskolla peräti yli puolella 970 miljoonaan euroon. Yhtiön liikevaihto laski 6,4 %. Operatiivisen tuloksen lasku oli 14 %.

”Autojen kysyntä ei ole vastannut alkuvuodesta arvioitamme ja odotuksiamme, joten joudumme alentamaan vuoden tulosennustettamme. Uskomme silti pääsevämme suunnilleen samaan tulokseen kuin viime vuonna”, Renaultin tiedotteessa kerrottiin.

Suuri vaikutus on myös allianssipartneri Nissanin 826 miljoonan euron tuloshävikillä, Renault omistaa Nissanista 43 %.

Nissan kertoi juuri joutuvansa karsimaan peräti 12 500 työpaikkaa maailmanlaajuisesti, lisäksi se joutuu karsimaan mallistoaan.

Renaultin automyynti on sakannut rajusti esimerkiksi Ranskassa, Turkissa ja Argentiinassa. Vuoden avauspuolikkaan myynti Euroopassa pysyi suunnilleen ennallaan, mutta Euroopan ulkopuolella se laski 14 %.

”Uskomme kuitenkin parempaan tulevaisuuteen uusien malliemme kuten Clion, nousseiden hintojen sekä kulujenkarsimisen johdosta. Yhtenä asiana uskoamme parempaan lisää myös taistelutahtomme”, pääjohtaja Thierry Bollore maalaili.

Julkaistu: 26.7.2019
Kommentoi »