Autokaupan uusin kikka – välistä vetoa vai hyvää palvelua?
Autot ja liikenne
Autokaupan uusin kikka – välistä vetoa vai hyvää palvelua?
Autokauppa hakee uusia polkuja.
Julkaistu 4.12.2014
Tuulilasi

Nyt alaa ovat valtaamassa pienyrittäjinä toimivat konsultit, jotka auttavat niin yksityisiä kuin yrityksiäkin autohankinnassa.

Tyypillisesti toiminta tarkoittaa palvelua, jossa luvataan etsiä asiakkaan toiveiden mukainen auto.

Osana kokonaisuutta voidaan myös neuvotella vanhan kulkupelin vaihdosta, ja pisimmälle vietynä kauppa voidaan hoitaa alusta loppuun asti siten, että uusi auto tuodaan asiakkaan kotiin.

Kevyimmillään puolestaan tarjotaan auton hinta-arviota. Usein hinta-arviota käytetään myös houkuttimena siten, että sitä tarjotaan ilmaisena palveluna. Näin palveluntarjoaja pääsee luikertelemaan asiakkaan läheisyyteen ja mahdollisesti sopimaan kaupoista eli uuden auton metsästyksestä.

Autoketjut ovat jo pitkään toki tarjonneet vastaavia palveluja, mutta eivät kovin oma-aloitteisesti. Uusien pienempien toimijoiden lisääntyminen on siis tervetullut lisä alalle, joka kaipaa muutoksia.

Nopean katsannon perusteella Suomesta löytyy lukuisia yrittäjiä, jotka tarjoavat auton ostoapua. Tyypillisesti kyseessä ovat yksittäiset henkilöt, joiden taustat vaihtelevat pitkään autoalalla toimineista ammattilaisista täysin eri alalta autokaupan pariin loikanneisiin toimijoihin. Autokaupan muuttuminen ei varmastikaan tapahdu ilman kipuja ja asiakkaiden kannattaa olla tarkkana toimijoiden taustan kanssa.

Koska ostoapua tarjoavat yrittäjät eivät toimi perinteisellä autokauppiaan tavalla ja konsultti on tylsä termi, lienee syytä keksiä trendialalle uusi nimi. Sopisiko autovälittäjä? Ainakin sen verran lähelle kiinteistövälittäjän toimenkuvaa tehtävä tuntuu menevän.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

1 kommentti