Tuulilasi

Autojen kontrollointi älypuhelimilla ja -kelloilla lisääntyyAutojen kontrollointi älypuhelimilla ja -kelloilla lisääntyy

Chevrolet on tuoreimpana automerkkinä julkistanut oman älykellosovelluksensa, jolla voi Apple Watchin kautta startata ja sammuttaa moottorin, avata ja lukita auton, aktivoida tai hiljentää äänimerkin sekä sytyttää tai sammuttaa ajovalot.
Kuvat Chevrolet Press

Applikaatio auttaa myös paikallistamaan auton esimerkiksi parkkipaikalla; se neuvoo tien oman auton luo. Sen avulla voi myös tarkistaa auton diagnostiikan ja lähettää autolle pyynnön etsiä reitti navigaattoriin jo etukäteen.

Chevroletin mukaan jo 1,4 miljoonaa Chevroletin omistajaa on ladannut sovelluksen ja käyttää sitä säännöllisesti. Sen saa kellon lisäksi myös älypuhelimeen.

 ”Applikaatiomme käyttö lisääntyy koko ajan. Tämän lisääminen Applen älykelloihin oli luonteva jatkumo. Voimme näin tarjota uuden helpon tavan hallita tiettyjä auton perustoimintoja”, sanoo Chevrolet USA:n markkinointijohtaja Paul Edwards.

Applikaatio on tällä hetkellä saatavilla USA:ssa, Kanadassa ja Meksikossa.

Chevrolet ei ole kuitenkaan ainoa, myös Hyundailla, Genesiksellä, Volkswagenilla, Volvolla ja Porschella on vastaavan kaltaisia ohjausapplikaatioita. 

Julkaistu: 15.8.2017