Tuulilasi

Autoilija, varovasti viikonloppuliikenteessä – "erittäin huonot liikenneolosuhteet"


Suomeen saapuu perjantain ja lauantain välisenä yönä lumisadealue, jonka vuoksi ajokeli muuttuu paikoin jopa erittäin huonoksi.
Kuvat Juha Juntto

Suomen säähän jo pitkään vaikuttanut korkeapaine on väistymässä ainakin tilapäisesti idemmäs, jolloin olosuhteet muuttuvat Suomen alueella sateille suotuisammiksi.

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan lauantain vastaisena yönä Suomeen saapuu lounaasta lumisadealue, joka leviää päivän aikana lähes koko maahan. Samalla myös kaakonpuoleinen tuuli voimistuu ja sää lauhtuu hieman lounaasta alkaen.

"Tämänhetkisen ennusteen mukaan lunta kertyy lauantain aikana suurimmassa osassa maata 5-10 cm, etelä- ja lounaisrannikon tuntumassa lunta voi kertyä paikoin enemmänkin", sanoo päivystävä meteorologi Paavo Korpela.

"Lumisade tulee puuskaisen tuulen kanssa, joten voidaan puhua lumipyrystä."

Lumi pöllyää ja kinostuu aiheuttaen Ilmatieteenlaitoksen mukaan maan etelä- ja keskiosassa paikoin erittäin huonot liikenneolosuhteet.

Runsaimmat lumisateet väistyvät lauantai-illan ja sunnuntain vastaisen yön aikana maamme itäpuolelle, mutta lumisadealueen jälkipuolella tulee vielä ajoittaisia heikkoja lumisateita. Maan etelä- ja keskiosassa on myös jäätävien tihkusateiden mahdollisuus, mikä voi edelleen huonontaa ajokeliä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 31.1.2014