Autobest 2018 -voitto komelle autolle - kaikki PSA:n brändejä
Autot ja liikenne
Autobest 2018 -voitto komelle autolle - kaikki PSA:n brändejä
Kaikkiaan 31 Euroopan maata edustava Autobest-tuomaristo on äänestänyt ”Euroopan parhaaksi auto-ostokseksi” uudet Citroën Berlingon, Peugeot Rifterin sekä Opel Combo Lifen.
Julkaistu 14.12.2018
Tuulilasi

Ranskalaisen Groupe PSA:n kolmen eri autobrändin eli Citroënin, Peugeotin ja Opelin alla valmistamaa autokolmikkoa käsiteltiin äänestyksessä yhtenä tuotteena kyseisten mallien autoteknisten ratkaisujen huomattavan samankaltaisuuden vuoksi. Voittajakolmikko jakaa runsaasti yhteistä tekniikkaa, vaikka esimerkiksi autojen ulkonäkö- ja ohjaamoratkaisut eroavat toisistaan merkittävästi.

Toiselle sijalle Autobest-äänestyksessä kipusi Vuoden Auto Suomessa –tittelinkin napannut Ford Focus, jonka piste-ero voittajaan jäi erittäin pieneksi. Kolmanneksi sijoittui Toyota Corolla, niin ikään vain marginaalisella piste-erolla.

Companybest 2018 – palkinnon sai Aston Martin. Palkinto oli tunnustus Aston Martinin hienolle matkalle pääjohtajansa Andy Palmerin alaisuudessa.

Safetybest 2018 -palkinto meni Hyundaille sen Rear Occupant Alert -järjestelmästä, joka estää esimerkiksi vanhempia jättämästä lapsiaan vahingossa kuumaan autoon takapenkille. Tuomariston mukaan hälytysjärjestelmä on erityisen tarpeellinen lämpimissä maissa ja se toivookin muiden autonvalmistajien seuraavan tässä pioneerityötä tehnyttä Hyundaita.

Smartbest 2018 -palkinto jaetaan parhaasta innovaatiosta kuljettajan ja keinoälyn yhdistämisessä. Palkinto meni BMW:lle Intelligent Personal Assistant -teknologian ansiosta.

Ecobest 2018 -palkinnon sai puolestaan Jaguar I-Pace. Auto on Jaguarin ensimmäinen täyssähköauto ja samalla ensimmäinen sähköinen SUV eurooppalaiselta premium-autonvalmistajalta. Juryn mukaan auto on yksi teknisesti edistyneimmistä tänä vuonna lanseeratuista autoista. Sitä pidettiin myös erityisen rohkeana projektina paljon pienemmältä yritykseltä kuin sen kilpailijat Audi, BMW ja Mercedes ovat.

Suomea tuomaristossa edusti Ilta-Sanomien auto- ja liikenneaiheiden tuottaja Tommi Lempinen.

Kommentoi »