Tuulilasi

Autoalan miljoonakauppa – lue Tuulilasin reportaasi Kiinaan myydystä suomalaisfirmastaAutoalan miljoonakauppa – lue Tuulilasin reportaasi Kiinaan myydystä suomalaisfirmasta

Suomalainen Rightware on myyty Kiinaan. Yhtiö tarjoaa käyttöliittymäratkaisuja autoteollisuudelle ja erilaisiin sulautettuihin järjestelmiin. Yhtiön lippulaivatuotetta, Kanzi-ohjelmistoa, hyödynnetään käyttöliittymien nopeassa suunnittelussa ja toteutuksessa.
Teksti Niko Rinta

Ostaja Thundersoft on yksi maailman johtavista käyttöliittymäteknologiaa ja palveluja mobiili, auto- ja IoT-aloille tarjoavista yrityksistä. Yhtiö on listattu Shenzenin pörssiin.

Kaupan arvo on 64 miljoonaa euroa ja se on tarkoitus saattaa päätökseen alkuvuodesta 2017.

Rightware säilyy omistuskuvioiden muuttumisesta huolimatta itsenäisenä yhtiönä. Myös sen nykyinen johto jatkaa tehtävissään.

”Teknologiaamme odotetaan löytyvän yli 25 miljoonasta autosta vuonna 2022", kertoo Rightwaren toimitusjohtaja Jonas Geust tiedotteessa.

"Näemme, että autoalan globaalien ohjelmistomarkkinoiden erikoistuminen jatkuu. Tämä tarjoaa meille erinomaisen mahdollisuuden tehdä Kanzi-ohjelmistostamme autoalan johtava ohjelmistoratkaisu. Järjestely myös entisestään edistää läsnäoloamme kasvavilla Aasian automarkkinoilla."

Tuulilasi tutustui Rightwaren toimintaan viime keväänä (Tuulilasi 5/2016). Tuoreen yrityskaupan kunniaksi avaamme artikkelin kaikkien luettavaksi: Virtuaalin virtuoosit

Julkaistu: 19.12.2016