Tuulilasi

Autoala: Jakoketjuongelmat ehkä käyttäjien oma vika

Autoala: Jakoketjuongelmat ehkä käyttäjien oma vika
Autoala on huolissaan taloustilanteen vaikutuksista liikennekäytössä olevien autojen kuntoon.

Pelkona on, että kuluttaja hakee säästöjä auton huollosta, pitkittää huoltoväliä tai jättää valmistajan ohjeistuksen mukaisia määräaikaishuoltoja kokonaan väliin.

Lisääntyneet ongelmat esimerkiksi autojen jakoketjujen kestävyydessä saattavat Autoalan keskusliiton ja Autotuojien mukaan johtua siitä, että määräaikaishuollosta on tingitty. Jotta jakoketju kestää valmistajan määrittelemän ajan, tulee esimerkiksi öljyn laadun ja määrän vastata valmistajan ohjeistusta.

Kuluttajariitalautakuntaan viedään autoihin liittyen huomattava määrä valituksia, jotka olisi autoalan mukaan voitu välttää paremmalla huolenpidolla ajoneuvosta.

Alan edustajat toteavat, että valtuutetussa merkkihuollossa huolehditaan siitä, että valmistajan kyseiselle autolle laatimaa huolto-ohjelmaa noudatetaan ja ajoneuvo toimii moitteetta.

"Auton elinkaari ei ole sama huoltamattomalla tai valmistajan huolto-ohjelman mukaisesti huolletulla autolla", Autoalan tiedotuskeskuksen tiedotteessa todetaan.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 18.12.2014
40 kommenttia