Maailman suurin aurinkovoimala Australiaan – Paneelien koko 20 000 jalkapallokenttää – Sähköä Singaporeen asti
Puheenaiheet
Maailman suurin aurinkovoimala Australiaan – Paneelien koko 20 000 jalkapallokenttää – Sähköä Singaporeen asti
Australiaan suunnitteilla olevassa aurinkovoimalahankkeessa kaikki on suurta. Tavoitteena on myös maailman suurin akku ja pisin merikaapeli, jonka on tarkoitus ulottua Singaporeen vuonna 2027.
5.11.2020
 |
Apu

Maailman ylivoimaisesti suurimman aurinkovoimalan paneelit levittäytyvät 20 000 jalkapallokentän kokoiselle alueelle. Projektissa on tarkoitus rakentaa myös maailman suurin akku sekä maailman pisin merikaapeli, kertoo Science Alert -julkaisu.

Avaruuteenkin näkyvä voimala on määrä rakentaa erämaahan, Australian Pohjoisterritorioon. Jättimäisen 10 gigawatin voimalan tuottama sähkö siirretään 750 kilometrin päähän Darwiniin, siellä siitä jaetaan osa lähialueiden käyttöön.

Valtaosa sähköstä viedään kauas Singaporeen 3 700 kilometrin pituista merenalaista suurjännitesähkökaapelia pitkin. Sähköä riittää yli miljoonalle Singaporen viidestä miljoonasta asukkaasta. Tällä hetkellä lähes kaikki Singaporen sähkö on peräisin maahan tuodusta nesteytetystä maakaasusta.

Energiaprojektin taustalla on singaporelainen Sun Cable -yritys. Hankkeen hinta on suolaiset 12 miljardia euroa. Ennen kuin se saadaan alkuun, on edessä mittava luparuljanssi. Rakentamisen on määrä alkaa vuonna 2023. Singaporeen aurinkosähköä saadaan vuonna 2027.

Kommentoi »