Tuulilasi

Audin täyssyhköisen E-Tron SUV:n julkistamispäivä selvisi


Viime kuussa Audi kertoi siirtävänsä täyssähköisen E-Tron quattro SUV:nsa esittelyä yhtiön pääjohtajan Rupert Stadlerin pidätyksen vuoksi.
Kuvat Audi

Nyt Audi vahvistaa, että auto esitellään 17. syyskuuta Yhdysvalloissa, missä siitä aletaan ottaa samalla vastaan myös varauksia, varausmaksu on 1000 euroa.

”Tulemme esittelemään asiakaskeskeisen premium-auton, teemme sen myös asiakaskeskeiseen premium-tyyliin. Tulemme tarjoamaan asiakkaillemme hyvin läpinäkyvän varausjärjestelmän, joka johtaa aina auton luovutukseen asiakkaalle asti”, retostelee Audi of American johtaja Scott Keogh.

Audin mukaan varauksen tekijät pääsevät osana ”digitaalista ekosysteemiä” seuraamaan online, kuinka heidän autonsa valmistuvat.

”Tämä uusi varaussysteemi on osa Audi of American luomaa digitaalista ekosysteemiä asiakkaillemme. Kerromme asiasta lisää auton esittelyssä San Franciscossa.”

Audi kertoo myös, ettei auto ehdi vielä asiakkaille tämän vuoden aikana vaan aikaisin ensi vuonna. Euroopan tilanteesta ei ole tietoa.

Virallisia faktoja ei ole, mutta E-Troniin tulee eri tietolähteiden mukaan 95 kWh akusto ja kaksi sähkömoottoria, jotka tuottavat tehoa 320 kW eli 430 hevosvoiman verran. Autoon tulee myös DC-pikalataus aina 150 kW saakka.

Audi on kertonut sen verran, että auton lähtöhinta Saksassa tulee olemaan noin 80 000 euroa, ja yhdellä latauksella sillä voi ajaa 400 kilometriä.

Julkaistu: 27.7.2018