Tuulilasi

Audin täyssähköinen e-tron GT -sedan tuotantoon ensi vuonna

Audin täyssähköinen e-tron GT -sedan tuotantoon ensi vuonna
Audi esitteli ensimmäisen täyssähköisen sedaninsa e-tron GT:n Los Angelesissa viime vuonna. Nyt Audi kertoo aloittavansa auton tuotannon Saksassa vuoden 2020 lopussa.

Kun auto Los Angelesissa julkistettiin, se sai etenkin suunnittelustaan vakuuttavia arvioita. Auto on tarkoitus tehdä Porsche Taycanin alustalle.

Se tarkoittaa sitä, että hevosvoimia olisi 590, kiihtyvyys nollasta sataan 3,9 sekuntia ja toimintamatka yhdellä latauksella yli 400 kilometriä. Auto on 4,96 metriä pitkä, 1,96 metriä leveä ja korkeutta on 1,38 metriä. Huippunopeus on rajoitettu 240 km/h.

Lukemat voivat tosin vielä muuttua, sillä edes uusi Porsche Taycan ei ole vielä mennyt tuotantoon.

Audi on kuitenkin kertonut, että e-tron GT:tä aletaan valmistaa samalla Böllinger Höfen tahtaalla ensi vuonna, missä tehdään myös Audin R8-mallia.

”Tehdas on suunniteltu alun perinkin tuottamaan pieniä määriä tuotantoautoja erittäin huolellisesti. Tuotantoprosessi siellä on hyvin innovatiivinen ja joustava. Se antaa meille hyvät lähtökohdat myös e-tron GT:n valmistamiseen Audi R8:n rinnalla. Juuri täällä ammattitaito ja älykkäästi rakennettu tehdas lyövät kättä”, sanoo Audin tuotantojohtaja Wolfgang Schanz Electrekin mukaan.

Julkaistu: 18.7.2019
1 kommentti