Tuulilasi

Audin täyssähköauto tulee vuonna 2018 – mallinimeksi Q6


Audi on virallisesti vahvistanut, että merkin tuleva sähköauto saapuu tuotantoon vuonna 2018. Tuotantomalli muistuttaa paljon e-tron Quattro -konseptiautoa.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

Audin mukaan tuotantomallissa tulee olemaan kolme eri sähkömoottoria sekä pikalatausmahdollisuus. Akuston kapasiteetti on suuri, ja ne mahdollistavat pitkän toimintamatkan lisäksi urheilullisen voimalinjan.

Samoin kuin Frankfurtissa esitellylle konseptiautolle, luvataan Q6 e-tronille noin 500 kilometriä toimintamatkaa. Q6:n valmistus tapahtuu Audin Brysselin tehtailla Belgiassa, ja akut valmistetaan myös samassa laitoksessa. Tehdäkseen tilaa Brysselin tehtailla uutta sähköautoa varten siirtyy Audi A1:n tuotanto Espanjaan Seatin tehtaille.

Audi arvio, ettäi Audi Q6:n hinta tulee olemaan suurin piirtein sama kuin erittäin korkeasti varustellun Audi A6:n. Tämä hintaluokka on merkin mukaan ihanteellinen sähköautoille, sillä silloin autoon voidaan asentaa tarpeeksi isot akut, mutta autosta ei tule liian kallis, etteikö sitä voitaisi valmistaa suuremmissa määrin.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 21.1.2016