Tuulilasi

Audin pääjohtaja haluaa pois vankilasta - ei ole tunnustanut mitään


Audin edelleen pidätettynä oleva pääjohtaja Rupert Stadler on Münchenin syyttäjänviraston mukaan vedonnut tuomioistuimeen, että se vapauttaisi tämän vankilasta, missä hän on nyt istunut kuukauden. Audi hyllytti Stadlerin tutkinnan ajaksi tehtävistään.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat All Over Press

Stadler pidätettiin kesäkuun puolivälissä, kun hänen epäiltiin peitelleen todisteita sekä Audin että Volkswagen Groupin dieselskandaalissa. Stadleria pidetään tällä hetkellä vangittuna Augsburgissa. Oikeus käy nyt läpi hänen vetoomuksensa.

Syyttäjänviraston mukaan Stadler oli aluksi hyvin yhteistyöhaluinen, muttei ole viime aikoina kertonut enää juuri mitään.

Süddeutsche Zeitungin mukaan pidätys tapahtui sen jälkeen, kun poliisi oli kuunnellut salaa Stadlerin puhelinta. Kävi ilmi, että hän yritti vaikuttaa dieselskandaalin todistajiin. Lehden mukaan kuulustelut ovat olleet tiukat, mutta Stadler ei ole suostunut tunnustamaan mitään.

Münchenin syyttäjät tutkivat paitsi Stadlerin myös muiden Audin huippujohtajien mahdollista petosta ja harhaanjohtavaa mainontaa, jotka juontavat juurensa autojen manipulointiin päästömittauksissa.

VW Groupin mukaan yhtiön korkein johto Stadler mukaan lukien ei ollut tietoinen liki vuosikymmenen kestäneestä päästömanipulaatiosta.

Syyttäjä Andrea Meyerin mukaan Stadlerin kuulustelut ovat päättyneet ja on oikeuden tehtävä päättää, vapautetaanko hänet vai ei.

Julkaistu: 20.7.2018