Tuulilasi

Audin maasturikonsepti kertoo, miltä uusi TT näyttääAudin maasturikonsepti kertoo, miltä uusi TT näyttää

Audin tällä viikolla Detroitin autonäyttelyssä julkistettava Allroad Shooting Brake -konsepti tarjoaa yhtiön mukaan "konkreettisen esimerkin siitä, mitä on luvassa lähiaikoina".
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Audi

Tämä on siis virallinen versio. Epävirallisesti todettakoon, että kuvissa näkyvä pikkumaasturi esittelee todennäköisesti urheiluauto TT:n seuraavan version muotoja. Audi väläytti yhdeksän vuotta sitten hyvin samantapaista muotoilua TT Shooting Brake -konseptillaan. Tuolloin auto ei vielä tuotantoon päätynyt. TT:n on määrä uudistua kuluvan vuoden aikana.

Kooltaan maasturikonsepti on Audi A3:n luokkaa ja sillä on pituutta 4,2 metriä. Auton kori on nykytrendin mukaisesti valmistettu alumiinista sekä hiilikuidulla vahvistetusta muovista. Uuden TT:n korin valmistusmateriaaliksi on aiemmin kerrottu alumiini, mutta oletettavaa on, että myös hiilikuitu ja muovi tekevät tiensä sportin koriin ennen pitkää.

Allroad Shooting Braken moottoreina toimivat 2-litrainen TFSI-bensakone sekä kaksi sähkömoottoria. Yhdessä moottorit tuottavat 402 hevosvoiman tehot.

Nollasta sataan hybridi kiihtyy 4,6 sekunnissa ja sen päästöt ovat 45 g/km. keskikulutukseksi kerrotaan 1,9 litraa sadalla kilometrillä.

Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 13.1.2014