Tuulilasi

Audin ja FCA:n vääntö mallinimistä päättyi – Audin Q2- ja Q4-mallit tulossa

1

Audi on jo aiemmin omistanut tuotemerkit Q1:stä Q9:ään. Ainoastaan Q2 ja Q4 jäivät puuttumaan, sillä niiden oikeudet kuuluivat Fiat Chryslerille. Nyt sopuun on päästy.
Teksti Max Lange
Kuvat Audi

FCA vastusti aiemmin voimakkaasti sitä, että Audi saisi käyttää tulevissa katumaasturimalleissaan Q2- ja Q4 -mallinimiä. Uutisoinnissa spekuloitiinkin, että Audi joutuu antamaan tuleville malleilleen poikkeavat nimet, jotka eivät seuraa merkin normistoa.

Audin toimitusjohtaja Rupert Stadler on nyt vahvistanut, että autonvalmistajat ovat päässeet keskenään sopimukseen. Sopimuksen yksityiskohdat eivät ole julkisia, mutta Stadler valotti, että automerkit vaihtoivat keskenään joitakin tuotemerkkejä. Raha ei liikkunut sopimusta tehdessä.

FCA:lla Q2-nimike viittasi tasauspyörästön lukon tekniikkaan ja Q4 Maseratien nelivetotekniikkaan.

Audin Q2:n uskotaan olevan kompaktin kokoinen katumaasturi, joka julkaistaan jo tämän kevään Geneven autonäyttelyssä, kertoo Carscoops. Q2:n moottoripaletti muistuttanee A1:n vastaavaa.

Q4 puolestaan lienee seuraavan sukupolven Q3:een perustuva coupe-kattoinen katumaasturimalli.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 18.1.2016