Tuulilasi

Audin hybridimalli floppasi totaalisesti – tuotanto lakkautetaan

3

Audi on lakkauttanut A6 Hybridin tuotannon sen huonon menekin vuoksi. Saksalainen premium-merkki möi vuodesta 2011 tuotannossa ollutta hybridiä maailmanlaajuisesti vaivaiset 4000 kappaletta.
Kuvat Audi

80 prosenttia A6 Hybrideistä myytiin Aasiaan ja niistäkin puolet meni Malesiaan, kertoo Caradvice. Erikoista on, että mallia ei myyty Yhdysvaltojen markkinoilla, jossa hybridit ovat hyvin menestyneet.

Audi A6 Hybridissä on kaksilitrainen ja nelisylinterinen turbomoottori, joka tuottaa 210 hv. Bensiinimoottorin parina toimii 44-hevosvoimainen sähkömoottori ja järjestelmän yhteisteho on 240 hevosvoimaa ja vääntöä 480 Nm.

Hybridin yhteiskulutus ei nykystandardeilla ole mitenkään häikäisevä, sillä keskikulutukseksi ilmoitetaan 6,2 l/100 km. Myynnin vaisuudelle suurin selitys löytyy mallin korkeasta hinnasta.

Audin 3-litrainen TDI tuottaa samat tai jopa paremmat suorituskykyarvot, mutta on hybridiä taloudellisempi ja huomattavasti edullisempi. Hybridin tavaratilaa jouduttiin kutistamaan 30 litraa muihin malleihin verrattuna.

Äskettäin päivitettyyn, vuoden 2015 A6:een ei siis hybridimallia enää kuulu. A6:ssa käytetty hybridijärjestelmä jatkaa kuitenkin vielä A8:ssa ja Q5:ssä joillakin markkina-alueilla. Tulevaisuudessa Audi aikoo satsata erityisesti Plug-In-Hybrideihin. Esimerkiksi Kiinan markkinoille on tulossa ladattava hybridi A6:sta.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 27.10.2014