Tuulilasi

Audin A4 Avant g-tron nyt Suomessa


Audi tarjoaa uuden ympäristöystävällisen maa-/biokaasu voimanlähteen uuteen Audi A4 Avantiin

Sporttinen ja monikäyttöinen: uusi Audi A4 Avant g-tron on jälleen uusi lisäys Audin ympäristöystävällisempään mallistoon. Uusi Audi A4 Avant g-tron toimii joko maa-/biokaasulla tai bensiinillä. 

Taloudellinen, ympäristöystävällinen ja turvallinen uusi Audi A4 Avant g-tron tarjoaa monikäyttöisyyttä jokapäiväiseen ajoon. Uuden Audi A4 Avant g-tronin toimintamatka on 950 kilometriä. Maa-/biokaasulla voidaan ajaa 500 kilometriä ja bensiinillä 450 kilometriä. Bi-fuel 2,0 TFSI moottori tuottaa 125 kW (170 hv) tehoa ja 270 Nm vääntöä. Uusi Audi A4 Avant g-tron S tronic -automaattivaihteistolla kuluttaa maa/biokaasua vain 3,8 kg/100 km (NEDC). CO-päästöt ovat 102 g/km. Bensiinillä ajettaessa kulutus on 5,5 l/100 km ja CO2-päästöt 126 g/km. Ajomukavuus ei rajoitu pelkästään toimintamatkaan ja monikäyttöisyyteen. Audi A4 Avant g-tron S tronic kiihtyy 0–100 km/h vain 8,4 sekunnissa, ja saavuttaa huippunopeuden 223 km/h.

Täysin uudelleen kehitetty moottori perustuu 2,0 TFSI bensiinimoottoriin, johon on edelleen kehitetty innovatiivinen polttoteknologia maa/biokaasua varten. Männät ja venttiilit on muunnettu erityisesti maa-/biokaasua varten ja ne tarjoavat optimaalisen polttosuhteen. Sähköinen ohjainlaite vähentää säiliöstä virtaavan maa-/biokaasun korkeaa noin 200 barin painetta aina moottorin 5–10 barin paineeseen. Kuljettajan painaessa kaasupoljinta, paineen säätötoiminto vastaa dynaamisesti ja tarkasti. Oikea-aikainen ja määräinen paine on aina kaasuputkistossa ja ruiskutusventtiileissä – matalampi paine ajettaessa hiljaisemmilla nopeuksilla ja korkeampi paine, kun tarvitaan voimaa ja vääntöä. Kun maa/biokaasun määrä putoaa alle noin 0,6 kg ja paine vastaavasti alle 10 barin – ohjainlaite vaihtaa automaattisesti bensiinikäytölle.

Korkealujuuksisten polymeeristen hiili- ja lasikuidulla vahvistettujen kaasusäiliöiden kapasiteetti on 19 kg ja nämä neljä kaasusäiliötä sijaitsevat auton takaosassa. Bensiinitankin koko on puolestaan 25 litraa. Audin innovatiivisen kevytrakenneteknologian periaate näkyy myös maa-/biokaasusäiliöissä. Säiliöt painavat 56 prosenttia vähemmän kuin vastaavat teräksiset säiliöt. Säiliöiden sisäpuoli on kaasunkestävää polyamidi-sekoitusta. Toinen kerros on sekoitus hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä ja lasikuidulla vahvistettua polymeeriä. Kolmas kerros on puhdasta hiilikuidulla vahvistettua polymeeriä, joka toimii myös visuaalisen tarkistuksen apuna, sillä se muuttuu maidonvalkeaksi, mikäli se vaurioituu. Ennen kuin säiliöt asennetaan autoon, ne testataan tuotannossa 300 barin paineessa.

Bensiinitankin ja maa-/biokaasusäiliöiden tankkauskorkit sijaitsevat saman tankkausläpän alla. Tankkauksen jälkeen ja aina kun on kylmä, moottori starttaa bensiinillä ja vaihtaa sitten mahdollisimman nopeasti maa-/biokaasuun. Uusi Audi A4 Avant g-tron käyttää aina ensin maa-/biokaasun ja vaihtaa sen loppumisen jälkeen bensiinikäytölle. Mittaristossa on kaksi erillistä mittaria, toinen maa-/biokaasulle ja toinen bensiinille. Audi A4 Avant g-tronilla ajaminen maksaa ajotilanteesta riippuen maakaasulla keskimäärin 4,40 €/100 km ja biokaasulla 5,50 €/100 km. (Gasum 08/2017)

Audi A4 Avant g-tronin tavaratila on 415 litraa. Audi A4 Avant g-tronissa on varapyörän sijasta paikkaussarja ja akusto on siirretty tavaratilasta moottoritilaan.

Suomessa uusi Audi A4 Avant g-tron on aina joko Business tai Business Sport varustelutasoinen. Business-varustelu sisältää mm. led-ajovalot sisältäen ajovalojen pesimet ja dynaamiset takavilkut, Audi connect safety & service -järjestelmän, 7” ajotietokoneen värinäytöllä, vakionopeussäätimen nopeusrajoittimella, akustisen pysäköintijärjestelmän takana, takaluukun sähkötoimisen avaus ja sulkutoiminnon ja Bluetooth-Hands-free -liitännän.

Business Sport varusteluun kuuluu lisäksi mm. akustinen ja optinen pysäköintijärjestelmä edessä ja takana, urheiluistuimet edessä sisältäen sähkösäätöiset ristiseläntuet, mattaharmaan jäähdyttimen säleikön kromatuilla vaakarivoilla ja ilmanottoaukkojen kromatut somistelistat sekä mattaharmaan takadiffuusorin kromilistalla.

Uuden Audi A4 Avant g-tronin hinnat alkavat 43 517,90 eurosta.

Julkaistu: 20.8.2017