Tuulilasi

Audilta valtava panostus sähköistämiseen, digitalisaatioon ja autonomiaan: "Tämä on meiltä selkeä signaali tulevaisuudesta"


Reutersin mukaan Audi tulee investoimaan sähköiseen liikkumiseen, digitalisaatioon ja autonomiaan seuraavan viiden vuoden aikana peräti 14 miljardia euroa.
Kuvat Audi

Määrä on suuri, sillä Audin kokonaismenojen ennustetaan olevan seuraavan viiden vuoden aikana 40 miljardia euroa.

”Tämä on meiltä selkeä signaali siihen suuntaan, että tulemme ottamaan erittäin systemaattisia askelia kohti sähköistä liikkumista, tulemme keskittymään siihen tulevaisuudessa merkittävällä tavalla”, sanoo Audin väliaikainen pääjohtaja Bram Schot tiedotteessa.

Audi on esittelemässä kolme uuden sukupolven sähköautoa. E-tron SUV on jo Euroopassa, e-tron Sportback tulee ensi vuonna ja Audi kertoi Los Angelesin autonäyttelyssä tulevasta e-tron GT:stä, jonka pitäisi olla myynnissä vuonna 2020. Sen Audi olettaa olevan vahva haastaja Teslan Model S:lle.

”Panostuksemme sähköistämiseen, digitalisaatioon ja autonomiaan tulee kasvamaan eksponentiaalisesti koko ajan tulevan viiden vuoden aikana”, Schot vahvistaa.

Audi ja Porsche suunnittelevat parhaillaan yhdessä uutta PPE-sähköautoalustaa isoille autoille. Suunnitelmissa on myös täyssähköisen kompaktin hatchbackin valmistaminen VW Groupin MEB-sähköautoalustalle.

Vuoteen 2025 mennessä Audilla pitäisi olla 20 sähköautoa, joista noin puolet täyssähköisiä.

Rahoittaakseen massiiviset investoinnit Audi on aloittanut Audi Transformation Plan –kulukuurin. Sen tavoitteena on yksinkertaistaa toimintoja, luoda enemmän synergiaa ja tunnistaa sekä lopettaa sellaiset operatiiviset toiminnot, jotka eivät ole enää relevantteja kuluttajien näkökulmasta. Audin mukaan kulukuuri on säästänyt sille jo tänä vuonna miljardi euroa.

Julkaistu: 5.12.2018