Tuulilasi

Audilta tiiserikuva uudesta Q8:sta


Audi on julkistanut Facebookissa tiiserikuvan uudesta SUV:sta, jonka uumoillaan olevan seuraava Q8. Virtaviivainen kattolinjaus vihjaa, että autosta tulee kilpailija BMW X6:lle.
Kuvat Audi

Vaikka kuva julkaistiinkin samaan aikaan, kun Pekingin autonäyttely on menossa, ei autoa ole ainakaan Autocarin mukaan julkistamassa siellä, vaan vasta ensi kesänä.

Aiemmin julkaistujen salakuvien perusteella uusi Q8 pysyy suunnittelultaan melko uskollisena nykyversiolle. Se on edelleen SUV-coupe, valot ovat takana ja edessä LED:it. Etusäleikkö on edelleen tuttu kahdeksankulmainen.

Mekaanisesti Q8 tulee olemaan samanlainen kuin Q7. Kokoeroakaan autoilla ei juuri ole, paitsi että kattolinjauksen vuoksi Q8 on hiukan matalampi. Hinnaltaan auto asettuu Audin malliston kärkipäähän A8:n kanssa.

”Voin hyvin kuvitella, että johtaja ajaa joka päivä töihin ja takaisin A8:lla, mutta viikonloppuna hän ajeleekin Q8:lla. Uskon vahvasti, että Q8 tulee houkuttelemaan asiakkaitamme globaalisti kaikilla suurimmilla markkinoillamme, Euroopassa, Kiinassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä ja monilla muillakin. Olen tästä autosta hyvin innoissani”, kertoo Audin pääjohtaja Rupert Stadler.

Q8 on yksi Audin seitsemästä SUV:stä, jotka on tarkoitus julkistaa vuosikymmenen loppuun mennessä. Muita ovat Q1, Q2, Q3, Q4, Q5 sekä sähköinen E-tron.

Julkaistu: 24.4.2018