Tuulilasi

Audi vahvisti – täyssähköinen neliovinen GT tulee 2020


Audi on kertonut tekevänsä täyssähköisen neliovisen GT-auton, joka esitellään vuonna 2020. Lehdistötilaisuudessa kerrottiin, että tulossa on sähköisiä ”Audi Sport” performance-autoja.
Kuvat Audi

Yksi 20:stä vuoteen 2025 mennessä lanseerattavasta autosta on E-Tron GT. Sitä tullaan tekemään yhtä aikaa yhtiön E-Tron SUV:n kanssa.

”Me haluamme tuoda urheilullisuutta progressiivisesti koko sähköiseen mallistoomme. E-Tron GT on siitä paras esimerkki. Tällä tavalla me aiomme tuoda high-performance -brändimme Audi Sportin esille tulevaisuudessa”, sanoi yhtiön pääjohtaja Rupert Stadler.

E-Tron crossover tullaan julkistamaan vielä tänä vuonna. Audi on kertonut, että sen hinta Saksassa tulee olemaan 80 000 – 100 000 euron välillä.

”Vuonna 2025 kolmannes myynnistämme tulee sähköautoista. Olemme pystyneet alentamaan sähköautojen kustannuksia tekemällä tiivistä yhteistyötä Porschen kanssa. Se on johtanut jo nyt satojen miljoonien kustannussäästöihin. E-Tron GT tulee jakamaan paljon yhteistä Porschen Mission E:n kanssa”, Stadler sanoo.

Julkaistu: 15.3.2018