Tuulilasi

Audi syö öljyä – onko normaalia?


Öljyn kulutusta on hyvä seurata.
Kuvat Juha Juntto

Kysy Ketoselta -palstallamme voit kysyä mitä vain autoista tai autoilusta, ja asiantuntijamme Tapio Ketonen vastaa.

Lukijan kysymys:

"Täälläkin on ollut keskustelua uudehkojen Audien öljyn kulutuksesta ja netti on täynnä kauhutarinoita, mutta jostain syystä tuli silti sorruttua ostamaan itsekin tuollainen. Ja sama vika/ominaisuus vaivaa.

A4 on 1.8 TFSI, vuosimallia 2010 ja vähän alle 100 tkm ajettu. Mittaisin öljyn kulutukseksi 0.5 litraa per 1000 km, eli aivan valmistajan rajoissa mennään, mutta yksikään autoni ei ole aikaisemmin kuluttanut lähellekään tuollaisia lukemia, joten syystä kauhistuttaa. Siirryin Longlife huolto-ohjelmasta normaaleihin öljyihin ja öljyä palaa kuten aikaisemminkin.

Tiedustelisin ammattilaisen mielipidettä, että onko tuo normaalia? Mikä on Ketosen rehellinen mielipide, pidänkö auton ja toivon ettei tule ongelmia vai pistänkö Audin kiertoon?"

Tapio Ketonen vastaa:

"Kunhan vain muistat seurata sitä öljytikkua, niin mikäpä tuolla ajaessa. Sikakalliiden Longlife-öljyjen käyttö tuolla öljynkulutuksella on järjetöntä, öljyähän menee normaalilla 30 000 km öljynvaihtovälillä tuollaiset 15 litraa, eli koko öljymäärä vaihtuu kolmesti. Ei kun halpisöljyjä koneeseen, toki kannattaa katsoa, että täyttävät valmistajan vaatimukset.

Autolle ei kannata tehdä vielä mitään, ei muuta kuin rankkaa ajoa. Tuo öljyn kulutus on…"

Lue koko vastaus Kysy Ketoselta -palstalta ja jätä oma kysymyksesi kysymyslomakkeella.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 17.4.2014