Tuulilasi

Audi RS7 kiertää Hockenheimringin ilman kuljettajaa

Audi RS7 kiertää Hockenheimringin ilman kuljettajaa
Audi järjestää tempauksen, jossa itsestään ajava RS7 kiertää ilman kuljettajaa Hockenheimin kilparadan Saksassa.
Kuvat Audi

Auton tarkempi mallinimi on RS7 Piloted Driving Concept. Se ajaa näytösmielessä kierroksen Hockenheimringin ympäri niin kovaa kuin suinkin on mahdollista. Tapahtuma ajetaan DTM-kauden päätöskisan yhteydessä sunnuntaina 19. lokakuuta klo 13.45 Suomen aikaa. Tapahtumasta lähetetään myös ilmainen videostriimi.

Audi kertoo, että RS7 saavuttaa kierroksen aikana noin 240 km/h huippunopeuden, ja kierrosaika tulisi oleman karvan yli kaksi minuuttia. Robottiauton kierrosaika on saksalaismerkin mukaan vain hieman hitaampi kuin vastaava kierros ammattikuljettajan ajamana, kertoo Caradvice.

Audi ei ole paljastanut tarkkoja tietoja teknologioista, joita se hyödyntää kierroksen ajamiseen. Oletettavaa kuitenkin on, että testiin käytetty RS7 on teknisesti täysin vastaava kuin normaali RS7.

Audi on osoittanut aiemmin teknistä osaamistaan itsestään ajavien autojen parissa yhdessä Stanfordin yliopiston kanssa. Silloin kyseessä oli Audi TTS, joka ajoi itsenäisesti legendaarisen Pikes Peak -mäkikisan huipulle.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 13.10.2014
Kommentoi »