Tuulilasi

Audi pyysi ideoita työntekijöiltään – säästöt 108 miljoonaa euroa


Audi pyysi omilta työntekijöiltään viime vuoden aikana ideoita tehokkuuden parantamiseen tehtaillaan. Ehdotuksia tuli 15 000 ja ne johtivat vuonna 2017 peräti 108,6 miljoonan euron säästöihin Ingolstadin ja Neckarsulmin tehtailla.
Kuvat Audi

Sama Audi Ideas Program -systeemi on ollut Audilla vuodesta 1994, viime vuoteen verrattuna nyt tuli säästöä peräti 24 % lisää.

Eri alojen asiantuntijat kävivät läpi työntekijöiden ehdotukset ja niistä parhaat otettiin käyttöön. Näiden ideoiden keksijät saivat taloudellisen bonuksen, joka määräytyi sen mukaan, kuinka paljon säästöjä oli syntynyt.

”Kannustamme aina työntekijöitämme arvioimaan erittäin tiukasti oman osastonsa työtapoja ja käytäntöjä sekä kyseenalaistamaan olemassa olevat tavat toimia”, sanoo Audin AG:n organisaatiojohtaja Joachim Kraege.

”Juuri meidän työntekijämme ovat ne, jotka tekevät tästä brändistä menestyksekkään. Sen osoittaa vahvasti Audi Ideas Program.”

Pelkästään kahden työntekijän idea säästää Audille vuosittain 100 000 euroa. He huomasivat, että tehtaan ilmanvaihtojärjestelmä oli päällä yötä päivää. Niinpä nykyisin ilmastointi on päällä vain aamukuudesta iltakymmeneen, muina aikoina tehtaalla ei ole työntekijöitä. 

Julkaistu: 21.1.2018