Tuulilasi

Audi odottaa vaikeaa vuotta – kulukuurilla 10 miljardin säästöt


Audi myöntää, että sen edessä on todennäköisesti raskas vuosi. Se on lanseeraamassa yli 20 uudelleensuunniteltua tai kokonaan uutta mallia, mikä saattaa vaikeuttaa toimituksia.
Kuvat Audi

Lisäksi Audin huippumallien myynti on laskenut, päälle painavat myös päästöskandaalin aiheuttamat korvaukset. Niinpä Audi onkin jäänyt jälkeen premium-kilpailijoistaan Mercedeksestä ja BMW:stä.

Audi tulee tänä vuonna julkistamaan uuden auton keskimäärin joka kolmas viikko. Odotetuimmat ovat uudelleensuunniteltu A6 sedan, kokonaan uusi Q8 SUV ja uusi sähköinen e-tron crossover.

Lukuisten uusien autojen standardisointi lainmääräisiksi ympäri maailman sekä viime vuonna aiheutuneet 387 miljoonan euron korvaukset dieselskandaalista lisäävät taloudellista painetta Audilla.

”Tämä vaatii meiltä uskomattomia urotöitä, 2018 tule olemaan meille ison siirtymän aikaa. Tavoitteemme on, että saamme myydyksi yhtä monta autoa kuin viime vuonna (1,88 miljoonaa)”, sanoo Audin pääjohtaja Rupert Stadler.

Viime vuonna Audi onnistui karsimaan kulujaan miljardi dollaria tutkimus- ja kehitystyöstä, myyntiosastoilta ja muilta osa-alueilta, tavoitteena on kiristää vyötä peräti 10 miljardia vuoteen 2022 mennessä. Tämä siksi, että pääomaa vapautuisi sähköautojen kehitykseen.

Audin tavoite on tehdä 20 sähköautoa vuoteen 2025 mennessä, niistä yli puolet täyssähköisiä.

Julkaistu: 15.3.2018