Tuulilasi

Audi muuttamassa linjaansa: "Joka autolle oma ulkonäkö"


Audi on muuttamassa suunnittelulinjauksiaan. Kun vielä muutama vuosi sitten kaikkien Audien tuli ollaan tismalleen samantyylisiä, nyt Audilla halutaan eri mallien erottuvan toisistaan entistä selkeämmin.
Kuvat Audi

Myös Mercedeksen ja BMW:n suunnittelulinjaukset ovat olleet hyvin samankaltaisia. Mutta Q2:n julkistuksen jälkeen kävi viimeistään selväksi, että Audilla on nyt uusi linja; eri mallit tulevat poikkeamaan toisistaan entistä enemmän.

“Vanha linjauksemme johtui siitä, että halusimme erottua nimenomaan Audiksi uusilla isoilla markkinoilla kuten Kiinassa. Nyt me olemme jo hyvin tunnettuja Kiinassa, joten voimme muuttaa tätä filosofiaa ja antaa kaikille autoillemme niiden oman ulkonäön”, sanoo Audin toimitusjohtaja Rupert Stadler Automotive Newsille.

Suunnittelujohtaja Marc Lichte on samaa mieltä.

”Olemme huomanneet, että nyt on oikea aika tehdä rohkeampia muutoksia mallien välillä. Mallimme ovat tuotannossa aina vähintään kuusi vuotta. Tämän päivän maailmassa on ajateltava niin, että joka autolla on oltava oma suunnittelulinjauksensa, että se pysyy mielenkiintoisena koko tuon kuuden vuoden ajan”, Lichte sanoo.

Lichten mukaan vielä suurempi suunnittelumuutos on tulossa, kun Audi lanseeraa yhä enemmän sähköautoja, joista ensimmäinen, E-tron Quattro SUV nähdään kaupoissa jo tänä vuonna.

”Sähköautojen myötä suunnittelun linjaukset tulevat menemään täysin uusille poluille. Suunnittelijoilla on enemmän tilaa tehdä erilaisia ratkaisuja sähköautojen kanssa. Voimme tehdä autoihin esimerkiksi entistä lyhyempiä ulokkeita ja matalampia nokkapeltejä. Mielestäni tämä tekee muotoilusta entistä kiinnostavampaa ja houkuttelevampaa.”

Julkaistu: 3.1.2018