Tuulilasi

Audi lopettamassa R8:n tuotannon – syynä sähköautotAudi lopettamassa R8:n tuotannon – syynä sähköautot

Audin A8 on himoittu rapsakka superauto, mutta näillä näkymin Audi ei ole jatkamassa sen tuotantoa, kun nykyinen sukupolvi tulee elinkaarensa päähän.
Kuvat Audi

V10-auton omistajille voi tulla ikävä.

”Kyllä tilanne tällä hetkellä siltä näyttää, että emme ole tekemässä siitä enää uutta sukupolvea. Mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan, superautot ovat hyväksi Audille”, sanoi Audin tutkimus ja kehitysjohtaja Peter Mertens Car and Driverille.

Yksi syy tuotannon lopettamiselle lienee siinä, että Audin voimavarat menevät tällä hetkellä pitkälti sähköautoihin ja lataushybrideihin.

Mertens vahvisti samalla, että performance-autojen tulevaisuus elää silti vahvana brändin suunnitelmissa. Sellaisia on tulossa niin polttomoottoriversiona, sähköautona kuin lataushybridinäkin.

”Me teemme kyllä vielä performance-auton, jossa on polttomoottori, mutta niin teemme myös sähköautosta, lisäksi sisarbrändimme Porsche tekee sellaisen lataushybridinä”, Mertens sanoi.

R8:n kohtaloon voi vaikuttaa sekin, että Audi teki siitä sähköisen R8:n e-tronin, mutta se oli valtavan kallis ja myynti jäi vaisuksi – tuotanto lopetettiin.

Huhuja kuitenkin piisaa. Yhden mukaan Audi olisi jo tekemässä R8:sta V6-versiota tuplaturbolla.

Julkaistu: 15.3.2018