Tuulilasi

Audi kiihdyttää autotuotantoaan WLTP-standardien lähestyessä

Audi kiihdyttää autotuotantoaan WLTP-standardien lähestyessä
Audi kiihdyttää autotuotantoaan syyskuun uusien WLTP-päästöstandardien lähestyessä. Syyskuun alun jälkeen uusien autojen sertifiointi tulee olemaan huomattavasti hankalampaa.
Kuvat Audi

Kaikkia autot, jotka valmistetaan ennen syyskuun alkua nykystandardien mukaisesti, voidaan toimittaa jälleenmyyjille normaalisti myyntiin. Audin mukaan tuotantoa kiihdytetään nyt sen vuoksi, ettei kokonaismyynti jäisi laahaamaan vuoden loppuun mennessä.

Kaikki autonvalmistajat valmistautuvat uusiin standardeihin ja monella on pelko puserossa, ettei autoja saada sertifioitua riittävästi ja ne jäävät makaamaan varastoihin.

”Oletamme, että myynnissä tulee tapahtumaan melkoista heilahtelua loppuvuoden aikana, niin myös mahdollisesti taloudellisella puolella. Juuri siksi olemme kiihdyttäneet autojen tuotantoa hiljalleen alkuvuoden aikana ja teemme niin edelleen”, Audi tiedotti.

Monet autonvalmistajat kuten Audinkin omistava VW Group ja Daimler ovat kertoneet odottavansa loppuvuodesta tappiota, jos uusia autoja ei saada sertifioitua ajoissa.

Audilla kuitenkin uskotaan, että se tulee saavuttamaan tavoitteensa tämän vuoden aikana.

Julkaistu: 6.8.2018
Kommentoi »