Tuulilasi

Audi kehittää vallankumouksellista biopolttoainetta - 80 % vähemmän päästöjä


Audilla ollaan vakuuttuneita heidän kehittämänsä e-gas, e-benzin ja e-diesel polttoaineiden potentiaalista ja jatkaa edelleen e-polttoaineidensa kehitystä. Synteettisen Audi e-benzinin kohdalla yhtiö on nyt saavuttanut yhden merkkipaalun.
Kuvat Audi

Yhteistyökumppaniensa kanssa Audi on saanut tuotettua polttoainetta niin paljon, että se pääsee testaamaan e-benziniä käytännössä.

”Kuten kaikki Audien e-polttoaineet, tässä on monia etuja. Polttoaineet eivät ole riippuvaisia raakaöljystä, se on täysin yhteensopivaa olemassa oleville ajoneuvoille ja se tarjoaa mahdollisuuden suljettuun hiilikiertoon eli se ei lisää kasvihuonepäästöjä”, sanoo Audi AG:n tuotekehitysjohtaja Reiner Mangold.

Audin e-benzin on nestemäinen iso-oktaani. Sitä tuotetaan biojätemassasta kaksivaiheisesti. Siinä ei ole lainkaan rikkiä tai bentseenejä, joten paloreaktiossa syntyy vain hyvin vähän päästöjä. Se myös antaa mahdollisuuden lisätä moottorin puristussuhdetta, mikä tarkoittaa yhä taloudellisempaa ajoa.

Tutkijoiden tavoitteena on jollakin aikavälillä tuottaa polttoainetta pelkästään hiilidioksidista ja vedystä biomassan sijaan.

Audin mukaan uusien polttoaineiden avulla hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 80 %.

Julkaistu: 10.3.2018