Tuulilasi

Audi katkaisi huhuilta siivet: "Emme anna potkuja pääjohtajallemme"


Audin yritysneuvoston johtaja Peter Mosch on katkaissut siivet huhulta, jonka mukaan pääjohtaja Rupert Stadler olisi saamassa potkut parhaillaan käynnissä olevan dieselhuijaustutkinnan vuoksi.
Kuvat All Over Press

”Stadlerilla on työsopimus voimassa. Piste”, totesi Mosch ytimekkäästi Wirtschafts Wochemagazinelle.

Mosch on yksi Audin hallintoneuvoston neljästä jäsenestä, joten hänen sanansa painaa paljon yhtiön huippujohtajien nimittämisessä.

Kymmenen vuotta Audilla työskennellyt Stadler on saanut paljon kritiikkiä päästöhuijausskandaalin käsittelemisestä. Audin hallintoneuvosto äänesti viime keväänä yksimielisesti Stadlerin työsopimuksen jatkamisesta viidellä vuodella aina 2022 asti. Tuolloin Stadler kertoi Audin selvittelevän skandaalia, kunnes asia on saatu selvitettyä perin pohjin. Hän lupasi myös, että laillisuudessa ja eettisestä toiminnasta tulee Audin tavaramerkki.

Audi myönsi jo 2015, että sen 3.0-litraisiin V6-dieselmoottoreihin oli asennettu Yhdysvalloissa laittomia päästöjä väärentäviä ohjelmistoja.

Asia nousi uudelleen julki tällä viikolla, kun Saksan syyttäjänviranomaiset ratsasivat sekä Audin työntekijöiden asuntoja että yhtiön pääkonttorin löytääkseen todisteita samankaltaisesta huijauksesta Euroopassa.

Julkaistu: 9.2.2018