Tuulilasi

Audi julkisti uuden Audi A5 Sportbackin – käytännöllinen coupé


Audi on paljastanut ensimmäiset kuvat ja tiedot uudesta A5 Sportbackista. Sportback tarkoittaa Audin markkinointikielellä kahta lisäovea auton takaosaan.
Teksti Max Lange

Saksalaismerkki Audi on nyt täydentänyt keväällä julkistetun A5:n malliston kokonaiseksi. Tavallinen A5 on kaksiovinen coupé, kun taas Sportback on neliovinen. Ulkoisesti kaksiovisen ja neliovisen A5:n välillä on hyvin vähän eroja, ensisilmäyksellä autoja ei tahdo edes erottaa toisistaan.

Audin mukaan A5 Sportback on tarkoitettu niille, jotka haluavat näyttävän coupén, mutta eivät halua tehdä kompromisseja auton käytettävyyden ja käytännöllisyyden suhteen. Loppuvuonna 2009 markkinoille tulleen edeltäjään verrattuna Audi kertoo sisätilojen kasvaneen tuntuvasti.

Myös teknisesti kyseessä on täysin uusi auto, vaikka päällepäin asiaa ei välttämättä uskoisi. A5 Sportback jakaa saman perusrakenteen Audi A4:n kanssa. Paino on tippunut edeltäjään verrattuna noin 85 kilolla.

Ohjaamo on myös tuttu A4:sta. Tarjolla on lisävarusteena suomalaisen Rightwaren osaamista sisältävä Virtual Cockpit -digitaalinen mittaristo. Laatuvaikutelma on luokkansa huippua, kuten Audilta voi odottaa.

A5 Sportbackiin on tarjolla A4:sta ja A5:Sta tuttuja moottoreita. Tarjolla on kaksi TFSI-bensiinimoottoria ja  kolme TDI-dieseliä. Malliston huipulla sijaitsee S5 Sportback, jonka keulalla sijaitsee 3,0-litrainen kaksoisahdettu V6, joka tuottaa 354 hevosvoimaa ja 500 Nm vääntöä.

Uusi Audi A5 Sportback esitellään suurelle yleisölle Pariisin autonäyttelyssä ja se saapuu myymälöihin vuoden 2017 alkupuoliskolla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 8.9.2016