Tuulilasi

Audi hävisi kiistan – edes raha ei Fiatin mieltä muuttanut


Audi on tavoitellut itselleen oikeutta käyttää Q2- ja Q4-mallinimiä tuleville SUV-malleilleen. Oikeuden näihin nimiin kuitenkin omistaa Fiat Chrysler -konserni. Fiat ei antanut lupaa Audille käyttää Q2:ta edes suurella rahasummalla.
Kuvat Audi

Audi on laajentamassa voimakkaasti SUV-mallistoaan. Audin pienin SUV olisi alunperin saanut nimekseen Q2, mutta nimi kuuluu jo Alfa Romeolle. Audi oli lähestynyt Fiatia, mutta vastausta ei kuulunut. Audi oli tarjonnut mallinimestä ”huomattavan summan rahaa”, mutta se ei ollut kelvannut italialaisille, kertoo Automotive News Europen lähde.

Nyt Audi joutuu tyytymään vastentahtoisesti Q1-mallinimeen, joka muistuttaa liikaa A1:stä.  Tätä Audi ei halua, sillä Q1 on huomattavasti isokokoisempi auto kuin A1. Q3:n alapuolelle sijoittuva pikku-SUV tulee olemaan viisiovinen ja myynnissä vuonna 2016.

Audin Q-sarja on saamassa jatkoa myös isokokoisesta Q8:sta ja TT:n pohjalle tehtävästä TTQ-mallista. Jälkimmäisen nimi on tosin vielä arvailua, mutta Q4 se ei ainakaan voi olla.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.1.2015