Tuulilasi

Audi haluaa oman hyperauton: "Sille on kysyntää"


Siitä asti, kun Audi Sport syntyi Quattro GmbH:n tuhkasta 2016, se on lanseerannut jo kahdeksan uutta mallia 18 kuukauden aikana.
Kuvat Audi

Tulevina vuosina Audi tuo markkinoille sähköautoja ja crossovereita, mutta toimitusjohtaja Stephan Winkelmannin mukaan se on kehittämässä myös omaa hyperautoaan.

”Olen hyvin kiinnostunut siitä, että kehittäisimme tulevaisuudessa pienen erän eksoottisia autoja, jotka olisivat vielä R8:sta hienompia malleja. Paitsi että tämä brändi ansaitsee sellaisia, myös asiakkaat odottavat sellaisia”, Winkelmann sanoo Automotive Newsille.

 Jos Audi ryhtyy hankkeeseen, se tulee lainaamaan VW Groupilta joitakin komponentteja, mutta pyrkii silti säilyttämään oman identiteettinsä.

”Ilman muuta haluan laajentaa Audi Sportin mallistoa”, Winkelmann sanoo.

Nyt Audi Sportilla on mallistossaan mm. R8, RS 3, RS 7 ja TT RS, lisäksi kilpa-autot Formula E-, GT3- ja GT4-sarjoissa. Crossovereita heillä on vain RS Q3, mutta Audi Sport on esittelemässä RS Q5:n mahdollisesti jo tänä vuonna. RS Q8 on sekin kuulopuheiden mukaan suunnitteilla, se voisi olla totta ennen vuotta 2020.

2020 ja 2021 Audi Sport tuo markkinoille sähköautoja kuten e-Tronin, coupen kaltaisen sedanin ja SUV:n.

Julkaistu: 29.8.2017