Tuulilasi

Audi haluaa nopeuttaa tuotantoa merkittävästi – ensimmäinen tavoite ”äärimmäisen suorituskykyinen” sähköauto

Audi haluaa nopeuttaa tuotantoa merkittävästi – ensimmäinen tavoite ”äärimmäisen suorituskykyinen” sähköauto
Audi kiihdyttää tulevaisuuden sähköautojen kehitystyötään. Hiljattain nimitetty uusi pääjohtaja Markus Duesmann on lanseerannut Artemis-projektin, jonka tavoitteena on virtaviivaistaa ja nopeuttaa uusien autojen kehitys- ja tuotantoprosessia.

Artemis-tiimin ensimmäinen tehtävä on luoda äärimmäisen suorituskykyinen sähköauto, joka on tarkoitus lanseerata alkuvuodesta 2024.

Audilla uskotaan, että auto voisi toimia mallina kaikille Volkswagen Groupin tuleville sähköautoille.

Artemis-tiimiä johtaa Alex Hitzinger, joka on ollut tähän asti vastuussa VW Groupin autonomisen ajamisen kehitysohjelmasta. Hän on työskennellyt myös kolme vuotta teknologiajätti Applella.

”Duesmannin ja hänen Volkswagen Groupin kollegoidensa odotetaan luovan VW Groupille tulevaisuuden autonvalmistukseen ketterän toimintasuunnitelman ja toimintatavat”, Audi kertoo lehdistötiedotteessaan.

Audi ei ole ainoa autonvalmistaja, joka on luonut vastaavanlaisia projektitiimejä. Fordilla on oma Team Edisoninsa, joka on jo tehnyt täyssähköisen Mustang Mach-E crossoverin. Myös General Motorsilla on samanlaisia suunnitelmia.

Myös startup-yritys Byton pyrkii omalla projektillaan luomaan entistä nopeampia tapoja valmistaa sähköautoja. Tällä hetkellä Tesla on autonvalmistajista se, jonka tuotantoprosessi on poikkeuksellisen nopea. Teslan toimintamallit ovat kuitenkin herättäneet paljon pulinaa, koska sillä on tapana luovuttaa asiakkailleen vielä beta-vaiheessa olevia uusia autoja.

Julkaistu: 2.6.2020
2 kommenttia