Tuulilasi

Audi hakee Saksalta lupaa lentäville takseille


Audi ja sen yhteistyökumppani Airbus ovat lähettäneet Saksan hallitukselle kirjeen, missä ne pyytävät lupaa testata lentävää taksiaan Ingolstadtin kaupungin alueella.
Kuvat Audi

Testauksen päämääränä on saada lentävät taksit helpottamaan kaupunkien ruuhkia sekä osoittaa saksalaisen huipputeknologian uutta potentiaalia.

”Lentävät taksit eivät ole kovin pitkään enää pelkkä tulevaisuuden visio. Ne voivat viedä meidät liikkumisessa täysin uuteen suuntaan. Ne ovat huikea mahdollisuus perinteisille yrityksille ja nuorille start upeille, jotka jo kehittävät tätä teknologiaa menestyksekkäästi”, sanoo Saksan liikenneministeri Andreas Scheuer Bloombergille.

Lentävien autojen teknologia onkin lähempänä valmista, mitä moni kuvittelee. Maaliskuussa Geneven autonäyttelyssä Audi, Airbus ja Italdesign esittelivät Pop.Up.Nextin, joka on ultrakevyt kahden matkustajan kori, jonka voi yhdistää joko autoon tai lennokkiin.

Intelin ja Daimlerin tukema Volocopter on puolestaan rakentanut sähköisen lentävän taksin. Volocopter on jo päässyt testaamaan, kaupallisille markkinoille se pyrkii 3-5 vuoden sisään.

Volvon omistama Geely puolestaan hankki marraskuussa Yhdysvaltalaisen lentäviä autoja kehittävän Terrafugian.

Julkaistu: 21.6.2018