Tuulilasi

Audi esitteli erikoisen PB18 E-Tron konseptiauton – katso kuvatAudi esitteli erikoisen PB18 E-Tron konseptiauton – katso kuvat

Vaikka Pebble Beachin autoviikko on perinteisesti historiallinen festivaali, siitä on tullut myös paikka, missä moni valmistaja esittelee tulevaisuuden autojaan ja teknologiaansa. Kuten Audi, joka esitteli siellä PB18 E-Tron konseptiauton.
Teksti Tuulilasin toimitus
Kuvat Audi

Auton muotoilu on melko huomiota herättävää, se näyttää muskulaariselta ja virtaviivaiselta. Audin mukaan konseptiautoon on lainattu R18 Le Mans kilpa-auton DNA:ta. Se muistuttaa melkoisesti myös viime vuonna Frankfurtissa julkistettua Audi Aicon -konseptiautoa. Yksi iso ero kuitenkin löytyy; siinä missä Aiconissa oli paljon autonomisia ominaisuuksia, PB18:ssa niitä ei ole lainkaan.

Autossa on neliveto ja sen kolme sähkömoottoria tarjoavat jopa 670 hevosvoimaa ja vääntöä 830 Nm. Nollasta sataan auto rynnii vain hiukan yli kahdessa sekunnissa. 95 kWh solid-state-akusto tarjoaa 500 kilometrin ajosäteen yhdellä latauksella. 800 voltin latauskyky tarkoittaa sitä, että akut voi ladata täyteen vain vartissa. Latauksen voi tehdä myös langattomasti.

Painon vähentämiseksi autossa on käytetty paljon alumiinia, hiilikuitua ja erilaisia sekoitteita. Auton paino on vain 1550 kiloa. Magneettinen jousitus on lainattu R18 E-Tron Quattro Le Mans -autosta.

Yksi mielenkiintoinen yksityiskohta on auton istuin. Se voi olla keskellä kilpa-autoilua varten, mutta penkin ja kaikki ohjaimet voi siirtää myös sivulle, mikä tekee tilaa etumatkustajalle.

Julkaistu: 24.8.2018