Tuulilasi

Audi, BMW ja Mercedes sopimukseen – jakavat Heren dataa autojen välilläAudi, BMW ja Mercedes sopimukseen – jakavat Heren dataa autojen välillä

Audi, BMW ja Mercedes ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan näiden merkkien autot jakavat Heren keräämää sensoridataa saumattomasti keskenään. Heren osaamisen taustalta löytyy Nokia.
Teksti Max Lange

Nokia myi Heren reilu vuosi sitten Audin, BMW:n ja Mercedeksen yhteenliittymälle. Nyt Heren keräämää dataa saadaan hyötykäyttöön näiden kaikkien automerkkien välillä. Uusi sopimus siitä merkittävä, että se on ensimmäinen kerta, kun nämä automerkit suostuvat jakamaan dataa keskenään.

Aiemmin on todettu, että jos autot kykenisivät keskustelemaan keskenään ja jakamaan tietoa niiden ympärillä olevista liikennetilanteista, paranisi liikenneturvallisuus tuntuvasti. Nyt saksalaismerkkien autot voivat kerätä dataa ympäristöstään ja jakaa sen myös muiden automerkkien mallien kesken.

Heren tuotemarkkinointijohtajan Alex Manganin mukaan saksalaisten autonvalmistajien mukaan saaminen on ollut erittäin tärkeä askel datan jakamiseen. Nyt myös monet muut autonvalmistajat saattavat uskaltaa hypätä ohjelmaan mukaan, jatkaa Mangan.

Yksi ongelma datan jakamiseen autojen välillä tällä hetkellä on, että esimerkiksi BMW 3-sarjan tuottama data on hyvin erilaista BMW 5-sarjan datan kanssa. Kun soppaan lisätään muut automerkit, monimutkaistuu vyyhti aina vain. Manganin mukaan suuri haaste on kaiken tämän datan normalisointi, jotta kaikki muut pystyvät ymmärtämään sitä. Tätä varten tarvitaan paljon laskentatehoa pilvessä.

Jos muita autonvalmistajia liittyy Heren sopimukseen, saatavilla olevan datan määrä lisääntyy tuntuvasti nykyisestä. Tämän avulla voidaan luoda maailmanlaajuista pilvidataa, joka voisi toimia automaailman ”esineiden internettinä” (IOT).

Lähde: Autocar

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90. 

Julkaistu: 26.9.2016