Tuulilasi

Audi A8 ehdolla merkittävän palkinnon saajaksi

Audi A8 ehdolla merkittävän palkinnon saajaksi
Kuusikymmentä Car of the Year -tuomariston jäsentä on antanut äänensä ensimmäisellä kierroksella ja valinnut seitsemän finalistia ”Vuoden Auto Euroopassa 2018” -kilpailussa. Uusi Audi A8 on yksi finalisteista.
Kuvat
Julkaistu: 2.12.2017
Kaiken kaikkiaan kisassa oli 37 ehdokasta. Jokaisella tuomarilla on finaalikierroksella käytössään 25 pistettä, jotka tulee jakaa vähintään viiden ehdokkaan kesken. Voittaja julkistetaan Geneven kansainvälisessä autonäyttelyssä maaliskuun 5. päivä, 2018. Finaaliin selvisivät myös Seat Ibiza, Alfa Romeo Stelvio, BMW 5-sarja, Citroen C3 Aircross ja Kia Stinger.
Car of the Year -palkinto on jaettu vuosittain jo vuodesta 1964 alkaen. Arvostettuun tuomaristoon kuuluu 60 autotoimittajaa 23 Euroopan maasta. Suomea tuomaristossa edustaa Velimatti Honkanen Tekniikan Maailmasta.
Valintakriteereitä ovat mm. hinta-laatusuhde, turvallisuus, taloudellisuus, mukavuus, ajo-ominaisuudet, muotoilu ja edistyksellinen teknologia.

Uusi Audi A8

Uudessa Audi A8:ssa on HD Matrix led -ajovalot, Audi Laser -kaukovalot ja OLED-valotekniikalla toteutetut takavalot. Kaikissa moottoreissa käytetään 48 voltin kevythybriditeknologiaa vakiovarusteisena. Tämä kevythybriditeknologia mahdollistaa auton rullauksen moottori sammutettuna ja pehmeän uudelleenkäynnistyksen.
Audi A8:n taloudellisuusavustin sisältää palautetta antavan kaasupolkimen ja mukautuvan ajoavustimen. Taloudellisuusavustin kiihdyttää ja hidastaa nopeusrajoitusten mukaan, kaarteissa, risteyksissä ja kiertoliittymissä ja ottaa huomioon navigointitiedot. Rullaustoimintoa on laajennettu älykkäällä jarrutusenergian talteenotolla.
Mukavuutta parantavia ratkaisuja ovat mukavuusistuin, 4-alueinen mukavuusilmastointi, Bang & Olufsen äänentoistojärjestelmät ja viihdetoimintojen ohjaus. Automaattinen ilmastointi hyödyntää ilmanlaatuantureita ja auringonvalon mukaan tapahtuvaa ohjausta. Myös ionisaattori ja aromatisointi kahdella eri tuoksulla tekevät matkustamisesta entistä miellyttävämpää.
Audi A8:ssa saa ensi-iltansa myös uusi MMI-kosketusnäyttökonsepti haptisella ja akustisella palautteella. Kuljettaja voi hallita infotainment-järjestelmää koskettaen ylempää näyttöä ja alemmasta kosketusnäytöstä puolestaan voidaan säätää mm. ilmastointia ja muita mukavuustoimintoja. Näytöt mukautuvat kuljettajan tarpeisiin ja niitä voidaan käyttää myös limittäin. Kuljettaja voi aktivoida eri toimintoja myös pelkällä äänikomennolla. Audi A8 mahdollistaa seitsemän profiilia, joihin voi tallentaa jopa 400 henkilökohtaista asetusta yhtä profiilia kohti. Profiilien avulla auto on räätälöity aina kuljettajan haluamien toiveiden mukaisesti.
Audi MMI Navigointi Plussan ennakoiva reitinohjaus laskee todellisen ja ennustetun liikennevirran (pilvipohjainen reitinlaskenta). 3D-kaupunkimallit näyttävät yksityiskohtaista kuvaa tiettyjen kaupunkien kaduista ja rakennuksista. Täysin uusi Audi Connect Key -avaintoiminto mahdollistaa auton lukitsemisen, avauksen ja käynnistyksen ilman perinteistä avainta.
Vakiovarusteena on progressiivinen ohjaus ja lisävarusteena saa dynaamisen nelipyöräohjauksen. Mukautuva ilmajousitus säätää automaattisesti auton alustan korkeutta ja vaimennusta. Aerodynamiikan parantamiseksi alusta madaltuu automaattisesti 20 mm 120 km/h nopeudesta alkaen. Jatkuvatoiminen quattro-neliveto itselukittuvalla keskitasauspyörästöllä parantaa edelleen auton hallintaa ja ajodynamiikkaa.
Uusi Audi A8 on maailman ensimmäinen sarjatuotantomalli, joka on kehitetty eritysesti korkean tason automaattiseen ajamiseen (taso 3). Kuljettajaa avustavia järjestelmiä on saatavissa kaiken kaikkiaan 41 kappaletta. Mukautuva ajoavustin sisältää nopeusrajottimen, taloudellisuus-, törmäyksenesto- ja kääntymisavustimen. Järjestelmä avustaa 0–250 km/h nopeusalueella. Järjestelmä käyttää apuna seuraavien edessä sijaitsevien antureiden tietoja: tutkat, laserskanneri, etukamera ja ultaraäänianturit. Järjestelmä hyödyntää myös navigointidataa ja parviälyn periaatetta kuten liikennemerkkien tietoja.
Ensimmäiset uudet Audi A8:t ovat saapuneet Suomen Audi-jälleenmyyjille Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun, Tampereelle, Seinäjoelle ja Ouluun.
1 kommentti